h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Muhtar adayı, esnaftan siftah parası talep ediyor

Muhtar adayı, esnaftan siftah parası talep ediyor

Kızılcahamam'da muhtar adayı Aydın Soylu, esnafa moral vermek amacıyla sabah namazından sonra esnaf iş yerlerine siftah parası ve hayırlı işler dileklerini içeren mesajlar bıraktı. Esnaf, bu jestten dolayı duygulandıklarını ve kalıcı bir geleneğin devam etmesi gerektiğini belirtti. Soylu, "Siftah bizden, bereketi Allah'tan olsun" diyerek esnafa hayırlı işler diledi.

Yenice Mahallesi Muhtar Adayı Aydın Soylu, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, kış aylarında zorlu bir dönem geçiren esnaflara moral vermek amacıyla ilginç bir harekete imza attı. Soylu, sabah iş yerlerini açmadan önce esnafların kapılarına siftah parası ve hayırlı işler dilekleriyle birlikte notlar bıraktı.

Yenice Mahallesi Muhtar Adayı Aydın Soylu, “Esnafımıza her zaman destek olduğumuzu hissettirmek adına, geleneklerimizde yer alan siftah geleneğini yaşatma amacıyla Kızılcahamam esnafının kapılarına sabah namazından hemen sonra siftah parası dağıttık. Siftah bizden, bereketi Allah’tan olsun inşallah. Bu unutulmaya yüz tutmuş değeri, değerli esnaflarımızla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Kazancınızın bereketli, günlerinizin ise daima helal olmasını dilerim” şeklinde açıklamada bulundu.

Soylu, dağıttığı mektupta da “Rabbim en hayırlısını, en güzelini sizlere nasip etsin inşallah. Hayırlı cumalar. Siftah bizden, bereketi Allah’tan. İşlerinizde başarılar dilerim. Saygılarımla” ifadelerine yer verdi.

Sabah iş yerlerini açan Kızılcahamam esnafı, bu sıra dışı hareket karşısında duygulandıklarını ve takdir edici bir davranış olduğunu belirterek, bu geleneğin yeni nesillere aktarılması gerektiğini vurguladılar.

Cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, seçim çalışmalarına Hacı Bayram-ı Veli ziyareti ile başladı

Sıradaki haber:

Cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, seçim çalışmalarına Hacı Bayram-ı Veli ziyareti ile başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.