h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Milletvekili Arıkan, düşük maaşlı emeklinin izzet ve onurunu ne zaman ele alacağımızı sorguladı.

Milletvekili Arıkan, düşük maaşlı emeklinin izzet ve onurunu ne zaman ele alacağımızı sorguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada emekli maaşlarındaki yetersizliği ve hak kayıplarını eleştirerek, emeklilerin feryatlarını dile getirdi. Arıkan, zam oranları ve kök maaş uygulamalarıyla ilgili mağduriyetlere değinerek, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Saadet Partisi Grubu olarak emeklilerin durumunu incelemek için meclis araştırması önerisinde bulunuldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde emekli maaşları hakkında konuşarak iktidarı eleştirdi. Arıkan, “Bize gelen emekli feryatları size gelmiyor mu?” diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçe görüşmelerinden sonra 16 Ocak’ta yeniden çalışmalarına başladığı belirtilmiştir. Saadet Partisi grup önerisi üzerine söz alan Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, emekli maaşlarının yetersizliği ve güncellemelerdeki farklılıklar hakkında konuşma yapmıştır. Arıkan, emeklilik kelimesinin anlamına değinerek emekliliği “Yoksulluk içinde yaşama zamanı” olarak nitelendirmiştir. Arıkan, emeklilerin zam oranları ve kök maaş uygulaması gibi birçok konuda mağdur olduğunu söylemiştir. Arıkan, Türkiye’de emeklilerin “emeklerini” hiçe sayan uygulamalar yapıldığını belirtmiştir. Emeklilik sistemimizdeki eşitsizliğin en bariz örneklerinden biri olarak farklı emekli grupları arasında farklı artış oranları olduğunu dile getiren Arıkan, tüm emeklilerin aynı rakamlar ve yükselen maliyetlerle karşı karşıya olduğunu ifade etmiştir. Kök maaş meselesine de değinen Arıkan, 2019 yılında taban rakam belirlendikten sonra bu rakamın 3 yıl içinde 5 kez güncellendiğini ve son olarak 7 bin 500 TL olduğunu açıklamıştır. Arıkan, bu düzenlemeyi yaklaşık 9 milyon emeklinin faydalanacağını belirtmiştir. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağı ifade edildiğini aktaran Arıkan, bunun ise emekliler için lüks bir şey olduğunu söylemiştir. Arıkan, iktidar milletvekillerine emekli feryatlarıyla ilgili sorular sormuş ve 9 milyon düşük maaşlı emeklinin durumunu düşünerek meclis araştırması önerisi vermiştir. Arıkan, emekli maaşlarının yetersizliği ve güncellemelerdeki farklılıkları konuşmak gerektiğini vurgulamıştır.

Siyasetçiler, gençlerin geleceğini karartarak siyaset kurumunu da olumsuz etkiliyor

Sıradaki haber:

Siyasetçiler, gençlerin geleceğini karartarak siyaset kurumunu da olumsuz etkiliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.