h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Lahey’deki soykırım davası, ikinci ve son gününde tamamlanarak sonuca ulaştı

Lahey’deki soykırım davası, ikinci ve son gününde tamamlanarak sonuca ulaştı

Güney Afrika'nın İsrail'i soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açmasıyla ilgili ikinci ve son gün sona erdi. İsrail'in savunmasında, suçlamaların çarpıtıldığı ve İsrail'in sivillerin zarar görmesini engellemek için çaba gösterdiği iddia edildi. Diğer yandan Filistinli ve İsrailli göstericiler, protesto gösterisi düzenledi.

Güney Afrika, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği iddiasıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davada İsrail’in savunmasını tamamlamasıyla ikinci ve son günü sona erdi. Gazze’deki katliamlar nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti’nin BM’nin en üst düzey yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davanın ikinci ve son gününde, İsrail suçlamalara karşı savunmasını dile getirdi. Lahey’deki 3 saatlik duruşmada İsrail’in hukuk ekibi, Güney Afrika’nın suçlamalarını “büyük ölçüde çarpıtılmış” olarak nitelendirdi ve İsrail’in sivillerin zarar görmesini engellemek için elinden geleni yaptığını iddia etti. İsrail ayrıca BM mahkemesinin Soykırım Sözleşmesi kapsamında Gazze’deki askeri operasyonları durdurma yetkisi olmadığını savundu. Savunmada, sivil ölümlerin kasıtlı olmadığı, ancak “meşru askeri hedeflere” yapılan saldırılar sonucunda gerçekleştiği iddia edildi. Bu arada, Lahey’deki duruşma sırasında Filistinli ve İsrailli göstericiler protesto gösterisi düzenledi. Barış Sarayı’ndaki duruşmayı dev ekrandan izleyen Filistinli göstericiler, İsrail heyetinin savunmaları sırasında “Yalancı” sloganları attı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kamuda 49 Bini Aşkın İstihdam Hakkının Şehit Yakınları ve Gazilere Tahsis Edildiğini Açıkladı

Sıradaki haber:

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kamuda 49 Bini Aşkın İstihdam Hakkının Şehit Yakınları ve Gazilere Tahsis Edildiğini Açıkladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.