h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Katar Başbakanı Al Thani’den ’Kızıldeniz’ mesajı: “Gazze’deki savaş durdurulmazsa bölgesel yansımaları devam edecek”

Katar Başbakanı Al Thani’den ’Kızıldeniz’ mesajı: “Gazze’deki savaş durdurulmazsa bölgesel yansımaları devam edecek”

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaşın sona ermesinin Kızıldeniz'deki gerilimi sona erdirebileceğini söyledi. Al Thani, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, gerçek bir çözüm bulunmadan bölgede istikrarın sağlanamayacağını vurguladı. Ayrıca Al Thani, Yemen'deki Husilere yönelik askeri müdahalelere karşı diplomasiyi tercih ettiklerini belirtti.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Dünya Ekonomik Forumu’ndaki konuşmasında, Gazze’deki savaşın durdurulmasıyla bölgesel gerilimlerin sona erebileceğini söyledi. Al Thani, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, gerçek bir çözüm olmadan iki devletli çözümün mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca Al Thani, Kızıldeniz’deki gerilimin ancak Gazze’deki savaşın durdurulmasıyla sona ereceğini ifade etti. Al Thani, diplomatik çözümlerin her zaman askeri yöntemlere tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. İngiltere ve ABD’nin Husi milislerine yönelik saldırılarının ise çatışmanın artmasına yol açabileceğine dikkat çeken Al Thani, İran ile Körfez ülkeleri arasında diyalog yoluyla ortak çıkarların bulunabileceğine dikkat çekti. Gazze’yi yöneten Hamas hareketinin gelecekteki siyasi rolünün Filistinliler tarafından belirlenmesi gerektiğini söyleyen Al Thani, İsrail ile barış anlaşması için ellerini uzatmaya hazır olduklarını ifade etti. ABD ve İngiltere’nin İsrail’e bağlı ticari gemilere yönelik saldırılar düzenlemesi ise Gazze’deki savaşa tepki olarak gerçekleşmişti.

Başkan Demir: “Bütçenin 3 katı borçla aldığımız belediyenin borcu şu anda bütçemizin 3’te 1’i kadar”

Sıradaki haber:

Başkan Demir: “Bütçenin 3 katı borçla aldığımız belediyenin borcu şu anda bütçemizin 3’te 1’i kadar”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.