h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı, Adaylık Hakkında Açıklama Yaptı

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı, Adaylık Hakkında Açıklama Yaptı

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Gülüç Belediye Başkan adayı olan Gökhan Mustafa Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Demirtaş'a yönelik iddiaların hâlâ yargılama sürecinin devam ettiği ve kesinleşmiş bir mahkeme kararının bulunmadığı belirtildi. İYİ Parti'nin demokratik bir parti olduğu vurgulanarak, Genel Merkezin kararının arkasında durulduğu ifade edildi.

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Gülüç Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Gökhan Mustafa Demirtaş ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında bir açıklama yapmıştır. İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan tarafından imzalanan açıklamada, Demirtaş’ın iddialara ilişkin yargılama sürecinin devam ettiği vurgulanmıştır. Partinin Gülüç Belediye Başkan adayının açıklanmasının ardından bazı medya organlarında çıkan söylemler, partinin itibarını zedeleme amacıyla yapıldığı değerlendirilmiştir. Açıklamada ayrıca, Demirtaş hakkında hala kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmadığı ve anayasanın masumiyet karinesine saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştır. İYİ Parti’nin demokratik bir parti olduğu ve hukukun üstünlüğüne inandığı belirtilerek, Genel Merkez’in adaylık kararının arkasında durulduğu ifade edilmiştir. Ayrıca, Genel Merkez kararına aykırı demeçlerin partiye zarar verebileceği ve bu nedenle yapılan açıklamaların talihsiz olduğu kamuoyuna bildirilmiştir.

MHP, belediye başkan adaylarını açıkladı: 3 il, 10 Büyükşehir ilçesi ve 42 ilçede yarışacaklar!

Sıradaki haber:

MHP, belediye başkan adaylarını açıkladı: 3 il, 10 Büyükşehir ilçesi ve 42 ilçede yarışacaklar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.