h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İstanbul’da Riskli Yapılarla Mücadelede Devam Ediyoruz: 39 İlçede Hiçbir Tehlikeli Bina Bırakmayacağız

İstanbul’da Riskli Yapılarla Mücadelede Devam Ediyoruz: 39 İlçede Hiçbir Tehlikeli Bina Bırakmayacağız

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Okmeydanı'ndaki Fetihtepe Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çerçevesinde yapımı devam eden şantiyeyi ziyaret etti. Kurum burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da deprem güvenliğinin en büyük sorun olduğunu ve dönüşüm sürecini hızlandıracaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konuttan 600 bininin acilen dönüşmesi gerektiğini ifade eden Kurum, İstanbul'un tüm ilçelerinde tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Fetihtepe Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm şantiyesini ziyaret etti. Kurum, burada yaptığı açıklamada, İstanbul’daki en önemli ihtiyacın deprem güvenliği ve dönüşüm olduğunu belirtti. İstanbul’un 39 ilçesindeki riskli bölgelerde dönüşüm sürecini hızlandıracaklarını söyleyen Kurum, güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kurum, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Şantiyesi’ne yapılan ziyarette, projenin önemine dikkat çekti. 939 bağımsız bölümden oluşan bir projenin 1,5 yıl önce başlatıldığını ve 10. ayda tamamlanmasının planlandığını belirten Kurum, vatandaşların güvenli ve sağlıklı konutlarda yaşamalarını sağladıklarını vurguladı. Aynı başarıyı tüm İstanbul ilçelerinde göstermeyi ve riskli yapıların tamamen ortadan kalkmasını hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’da 1,5 milyon riskli konutun olduğunu ve bunlardan 600 bininin acil dönüşmesi gerektiğini belirten Kurum, 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü tamamladıklarını ifade etti. İstanbul’da da 800 bin konutun güvenli hale getirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Kurum, deprem güvenliği ve dönüşüm konusunda kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kurum, İstanbul için hazırladıkları çalışmaları 3 temel madde üzerinde şekillendirdiklerini belirtti. İlk olarak, İstanbul’u afetlere karşı hazırlamayı hedeflediklerini dile getiren Kurum, 964 mahallede toplanma alanları, helikopter pistleri, güçlendirilmiş itfaiyeler ve artırılmış arama kurtarma ekipleriyle İstanbulluları afetlere karşı hazır hale getireceklerini ifade etti. İkinci olarak, kentsel dönüşüm projeleriyle ilçelerde vatandaşların güvenli ve huzurlu yaşam alanlarına sahip olmasını sağlayacaklarını söyleyen Kurum, tarihi alanların da ihya edilerek İstanbul’un medeniyet ve kültür mirasını koruyacaklarını belirtti. Üç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanma yanında, muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır.”

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanma yanında, muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır.”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.