h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İran’da “terör hedeflerine” Pakistan’dan saldırı!

İran’da “terör hedeflerine” Pakistan’dan saldırı!

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesinde "terör hedeflerine" yapılan saldırının ardından gerilimin tırmanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Pakistan ordusunun İran'daki teröristlerin saklandığı noktalara hassas saldırı düzenlediği belirtilirken, İran tarafı ise saldırı sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Pakistan, İran'daki terörist faaliyetler konusunda endişelerini ilettiğini ve bu sabah gerçekleştirilen operasyonun ulusal güvenliğin korunması amacıyla yapıldığını vurguladı. Açıklamada ayrıca Pakistan'ın İran'ın egemenliğine tam saygı duyduğu ve iş birliği yapmaya devam edeceği ifade edildi.

İran’daki Sistan-Belucistan bölgesinde gerçekleşen “terör hedeflerine” yönelik saldırı sonucunda 3 kadın ve 4 çocuğun da aralarında olduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, sabah saatlerinde gerçekleştirildiği belirtilen saldırının, “teröristlerin saklandıkları noktalara” yönelik hassas bir operasyon olduğunu açıkladı. Pakistan, İran’da güvenli sığınaklara sahip olan teröristlerin varlığına dair endişelerini İran ile sürekli paylaştığını belirtti. Ancak ciddi endişelere rağmen harekete geçilmemesi sonucunda teröristlerin Pakistan vatandaşlarının kanını dökmeye devam ettiği ifade edildi. İran’daki hedeflere yönelik operasyon, Pakistan’ın ulusal güvenliğini koruma ve savunma kararlılığının bir göstergesi olarak nitelendirildi. İran’a karşı saygılı bir tutum sergileyen Pakistan, terör tehdidi gibi ortak zorluklarla mücadelede diyalog ve iş birliğini vurguladı. İran ise saldırı sonucunda 3 kadın ve 4 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu. İran’ın geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen saldırıda belirtildiği gibi, Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki üssüne karşı füze ve İHA saldırısı düzenlediği hatırlatıldı. Saldırının “egemenlik ihlali” olarak değerlendirildiği ve BM Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunulacağı açıklandı.

ABD, Rusya’ya yardımların artarak sürmesini istemiyor

Sıradaki haber:

ABD, Rusya’ya yardımların artarak sürmesini istemiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.