h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Husilere müdahale etmekten başka alternatifimiz yoktu”

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Husilere müdahale etmekten başka alternatifimiz yoktu”

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ABD işbirliği ile Yemen'deki Husilere yönelik düzenlenen saldırıyı savundu. Saldırıların seyrüsefer özgürlüğünü tehdit ettiğini ve İngiltere'nin tedarik zincirlerini korumak için operasyona katıldığını belirten Cameron, Husilere karşı başka seçenekleri olmadığını ifade etti. Cameron ayrıca, saldırıların devam etmesi durumunda İngiltere'nin Husi hedeflerini yeniden vurabileceğini söyledi. Başbakan Rishi Sunak ise operasyonu "sınırlı, gerekli ve orantılı bir eylem" olarak tanımlamıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ABD ile işbirliği yaparak Yemen’deki Husilere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Cameron, “Husilere karşı askeri operasyon düzenlemek dışında başka bir seçeneğimiz yoktu” dedi.

ABD ve İngiltere’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen saldırılar sonrasında Kızıldeniz’deki İsrail bağlantılı ticaret gemilerine yapılan saldırılara ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, Husilere karşı askeri operasyon düzenlemekten başka bir seçeneklerinin olmadığını belirtti. Cameron, ABD işbirliğiyle gerçekleştirilen saldırıya katılmadan önce Husilere “uyarı üstüne uyarı” yaptıklarını ifade ederek, operasyona seyir özgürlüğünü savunmak için katıldıklarını vurguladı.

Cameron, “Saldırılar devam ederse yeniden vurabiliriz” şeklinde konuşarak, eğer saldırılar devam ederse İngiltere’nin Husi hedeflerini tekrar vurabileceğini belirtti. Husilerin bu geçişi gemilere kapatması halinde hayati öneme sahip tedarik zincirlerinin tehdit altına gireceğini ve fiyatların İngiltere dahil tüm dünyada artabileceğini ifade eden Cameron, İngiltere’nin müttefikleriyle birlikte çalışacağını ve seyir özgürlüğünü her zaman savunacaklarını söyledi. Cameron, “En önemlisi, sözlerimizi eylemlerimizle desteklemek için hazır olacak” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz cuma günü İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da operasyonu “meşru müdafaa için sınırlı, gerekli ve orantılı bir eylem” olarak tanımlamıştı.

İYİ Parti, sadece 8 ayda 6 milletvekilini kaybetti

Sıradaki haber:

İYİ Parti, sadece 8 ayda 6 milletvekilini kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.