h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Hamas, yeni bir esir takası için onay verdiğini duyurdu. Yeni takas, yeşil ışık aldı.

Hamas, yeni bir esir takası için onay verdiğini duyurdu. Yeni takas, yeşil ışık aldı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Marzuk, İsrail ile esir takas anlaşması arayışında olduklarını söyledi. 106 gün boyunca devam eden İsrail saldırılarında Gazze'deki esirlerin durumu belirsizliğini koruyor. Marzuk, İsrail'in hiçbir esiri geri alamaması nedeniyle bir anlaşmaya mecbur kalacağını ifade etti. Ayrıca, Yemen'deki Husilerin Filistin halkına verdiği desteği takdir ettiklerini ve soykırımı sona erdirmek için cesur adımlar atılması çağrısında bulundu.

Hamas’ın İsrail Esirleri Tutmayı Planlamadığı ve Esir Takası Arayışında Olduğu Açıklandı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Marzuk, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının 106 gündür devam ettiği bir dönemde hareketin İsrailli esirleri tutmayı planlamadığını ve yeni bir esir takası anlaşması arayışında olduğunu dile getirdi. İsrailli esirlerin durumuyla ilgili bilgi verilmemesiyle beraber, Marzuk yaptığı açıklamada, “İsrail, 100 günden fazla süren bu savaşta hiçbir esiri zorla geri alamadığı için sonunda bir anlaşma yapmak zorunda kalacak” şeklinde konuştu.

Hamas, Husilere de Destek Veriyor ve Savaşı Sona Erdirmek İçin Çaba Sarfediyor

Marzuk, Yemen’deki Husilere yönelik de konuşarak Hamas’ın Husilerin Filistin halkına olan desteğini ve Gazze Şeridi’ndeki savaşı sona erdirmek için gösterdikleri tüm çabayı takdir ettiğini belirtti. “Bu soykırımı sonlandırmak için cesur ve ilkeli duruşlar sergilemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullanan Marzuk, Hamas’ın Husilere olan desteğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Eroğlu: “Bir ülkenin en büyük gücü, herkesi kapsayan bireyleri olan çocuklar ve yaşlılardır”

Sıradaki haber:

Başkan Eroğlu: “Bir ülkenin en büyük gücü, herkesi kapsayan bireyleri olan çocuklar ve yaşlılardır”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.