h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • En Yüksek Bütçeli Yatırımın Temeli Konya Büyükşehir’de Atılıyor

En Yüksek Bütçeli Yatırımın Temeli Konya Büyükşehir’de Atılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın önemli bir yatırım sürecini başlatacaklarının müjdesini verdi. Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan iş birliği protokolüyle Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü arsası, Konya'nın en değerli alanlarından biri olarak kullanılacak. Ayrıca, tesisin de yeni bir alana taşınacağı ve 140 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağı belirtildi. Yatırımın maliyeti 2 milyar lirayı aşacak ve projenin temeli Pazartesi günü atılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihindeki en önemli yatırımlardan biri olan proje için müjde verdi. Altay, Milli Savunma Bakanlığı ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü arsasının Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini ve iş birliği protokolü imzalayarak süreci başlattıklarını belirtti. Konya’nın en değerli alanlarından biri olan Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan bölgenin şehre kazandırılacağını söyleyen Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizin en büyük bütçeli yatırımını şehrimize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Ateşbaz Veli Mahallesi’nde bulunan 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 650 bin metrekarelik kısmını dinlenme alanı olarak kullanacağız. Bu tesisin yeni yeri olan Selçuklu Aşağı Pınarbaşı Mahallesi’ndeki alana taşınacak. İnşallah Pazartesi günü saat 11.00’de Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun katılımıyla Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şehrimiz için büyük bir kazanım olacak olan bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
56. Bakım Fabrika Müdürlüğü, toplamda 140 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak ve içerisinde 6 adet depo, nizamiye binası, harp silahları bölümü binası, helikopter pisti, silah atölyesi, direkt müdahale binası ve ek idari binası yer alacak. Ayrıca açık alanlarda 3 basketbol sahası, 2 hizmet destek yerleşkesi, futbol sahası ve koşu parkuru bulunacak.

Turgutlu’da kot farkı bulunan sokakların hızlı ve etkili bir çözümle düzeltilmesi sağlanıyor.

Sıradaki haber:

Turgutlu’da kot farkı bulunan sokakların hızlı ve etkili bir çözümle düzeltilmesi sağlanıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.