h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “Gezeravcı uzayda 13 deney gerçekleştirecek”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “Gezeravcı uzayda 13 deney gerçekleştirecek”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında bir vatandaşın uzaya gönderilmesi için çalışmaların başladığını ve Alper Gezeravcı'nın ilk Türk uzay yolcusu olarak seçildiğini açıkladı. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca çeşitli bilim misyonları gerçekleştirecek. Bu misyonlar arasında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar birçok farklı çalışma bulunmaktadır."

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olarak seçilen Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün boyunca çeşitli bilimsel misyonlar gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada Gezeravcı’nın uzayda kanserden bağışıklık hücrelerine ve alglerden propolise kadar farklı çalışmalara katkı sağlayacak 13 deneyi gerçekleştireceğini belirtti. Türkiye’nin Milli Uzay Programı çerçevesinde gerçekleştirilen bu görev, Türkiye’nin uzaydaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor.

NATO’nun Savunma Kapasitesi İçin Oramiral Bauer’den Çağrı: Dönüşüme İhtiyaç Var

Sıradaki haber:

NATO’nun Savunma Kapasitesi İçin Oramiral Bauer’den Çağrı: Dönüşüme İhtiyaç Var

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.