h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

CHP Liderliğinden Ortak Bildiri Kararı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin ortak bildiri talebine yanıt vererek, "Onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız" dedi. İYİ Parti'nin terörle mücadele için ortak bildiri yayımlama talebi, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan askerlerin ardından ortaya çıkmıştı. CHP MYK toplantısında konuyu değerlendiren Özel, bildirinin imzasının CHP'ye ait olduğunu söyleyerek, vatandaşlarla aynı duygu durumunda olduklarını ifade etti. Bildiride, iktidarın terörist saldırıları önlemekte başarısız olduğu ve dış politikada akılcı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, saldırıların neden engellenemediği konusunun açıklığa kavuşturulması gerektiği ve bu durumun milli güvenlik sorunu olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu ortak bildiri talebiyle ilgili olarak “Onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız” açıklamasını yaptı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan şehit olayının ardından terör ve destekçilere karşı milli birlik mesajı vermek amacıyla ortak bildiri yayınlanması talebini TBMM Başkanlığı’na ilettiklerini açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da yapılacak olan aday tanıtım toplantısını iptal ederek olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. Toplantı sonrasında yapılan basın açıklamasında Özel, “Bizim bildirimiz ortada. Altındaki imza, CHP’ye ve onun kurumsal kimliğine aittir, hepimize aittir. Öyle, sorumluluk sahiplerinin imzalarının sağında solunda, onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız. Ancak, bildirimizle ortaklaşan tüm vatandaşlarımızla aynı duygu durumunda buluşuyoruz. Artık ‘yeter’ diyoruz” dedi. MYK’da yayınlanan bildiride ise terör saldırılarıyla mücadelede daha etkili önlemler alınması ve dış politikada daha akılcı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiği vurgulandı. Saldırılar nedeniyle kaybedilen canların anısına saygısızlık olduğu belirtilerek, saldırıların engellenememesinin ülke için milli güvenlik sorunu olduğu ifade edildi.

Kuzey Kore: “Hipersonik savaş başlığı taşıyan orta menzilli füze test edildi”

Sıradaki haber:

Kuzey Kore: “Hipersonik savaş başlığı taşıyan orta menzilli füze test edildi”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.