h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP Lideri Özel, Abidinpaşa Köşkü’nde Milli Mücadele Müzesi’nin açılışına katıldı

CHP Lideri Özel, Abidinpaşa Köşkü’nde Milli Mücadele Müzesi’nin açılışına katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Ankara'nın önemine vurgu yaparak, cumhuriyet değerlerini koruma ve yaşatma çabalarının önemine dikkat çekti. Özel, CHP belediyelerinin halka yönelik hizmetlerini örnek göstererek, CHP'nin yerel yönetimlerdeki başarısının devam etmesi gerektiğini belirtti. Müzeyi gezen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Özgür efendi" söylemiyle ilgili soruya cevap olarak emeklilere daha iyi bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Açılış törenine Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP eski Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Hikmet Çetin de katıldı.Title: "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin Açılış Törenine Katıldı" Haber: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin açılış töreninde konuşma yaptı. Özel, Ankara'nın önemini vurgulayarak, cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, CHP belediyelerinin halka yönelik hizmetlerini örnek gösterdi ve devamının sağlanması gerektiğini vurguladı. Müzenin içindeki konuşmalardan biri Cumhurbaşkanı'nın kendisi için söylediği "Özgür efendi" ifadesiyle ilgiliydi ve Özel, emeklilere daha iyi bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. Açılış törenine diğer CHP üyelerinin yanı sıra Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, restore edilen Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Özel, köşkün gençlerin kullanımına sunulan dijital ve modern imkanlara sahip olmasından dolayı ilgililere teşekkür etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur” sözünü hatırlatan Özel, bazı kişilerin Ankara’nın Gazi’nin vizyonunu yansıttığını bildiğini fakat başka bir Ankara hayal ettiğini belirtti. Cumhuriyetin kurucu kadrolarına olan duyulan husumetin cumhuriyet değerleriyle çelişen bir aşındırma telaşı içinde olduklarını ifade etti.

Açılış töreninde CHP’nin tanımladığı belediyecilik anlayışından da bahseden Özel, müze demekle birlikte yeşil alanlar, insanlar, sosyal donatı alanları gibi unsurlara da önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Sadece sahip çıkılması gerekenlere yardım etmekle kalmayıp, eksik kalan cami temizlikleri, okul boyaları gibi önemli ihtiyaçların karşılanmasının da belediyecilik anlayışının bir parçası olduğunu söyledi.

Özel, CHP’li belediye başkanlarından gurur duyduğunu ve göç alan kentlerin, ilçelerin CHP yönetiminde olduğunu belirtti. Türkiye’nin farklı illerinden insanların gelip yaşamak istedikleri yerleri başka siyasi partilerin yönettiğini ifade ederek, 31 Mart seçimlerinde CHP’ye oy verilmesi halinde halkçı belediye başkanlarının bu hizmetleri diğer bölgelere de taşıyabileceğini ifade etti. CHP’nin Avrupa’da ve dünyada siyasi olarak akrabası olan kentlerle kardeş belediye uygulamalarından da faydalanacaklarını ve bu şekilde CHP’nin yönettiği kentlere benzemeye başlayacaklarını belirtti.

Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’ni gezen Özel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için “Özgür efendi” şeklinde hitap etmesiyle ilgili olarak, “Efendi demek kötü bir şey değil. Kendi seviyesine inmem. Ama eğer bir şey söyleyecekse, öncelikle emeklilere dikkat etmesini ve asgari ücretin en düşük emekli maaşına yükseltilmesini sağlamasını beklerim. Ardından kendisine cevap vereceğim” şeklinde konuştu.

Açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Eski Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Hikmet Çetin de katılım sağladı.

Amasya Belediye Başkanı, gelecek beş yıl için aday olduğunu açıkladı

Sıradaki haber:

Amasya Belediye Başkanı, gelecek beş yıl için aday olduğunu açıkladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.