h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, belediye çalışanlarına operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, belediye çalışanlarına operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yapılan rüşvet operasyonuna tepki gösterdi ve her seçim döneminde benzer operasyonların yapıldığını söyledi. Operasyonda 22 kişinin gözaltına alındığını belirten Akgün, bu tür operasyonların sadece kendilerine ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne puan kazandırdığını ifade etti. Akgün ayrıca yapılan operasyonun sahte olduğunu ve puanlarının bu sayede artırıldığını iddia etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon sonrası yapılan açıklamada, belediyeye yönelik benzer operasyonların her seçim döneminde gerçekleştirildiğini savundu. Akgün, “Bu operasyonlar sadece bizim ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplum nezdinde puan kazanmasını sağlar. Bugünkü operasyonla puanımız yüzde 55’lerdeyken, yüzde 57’ye çıkardılar” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, operasyonun ardından basının karşısına geçerek konuştu. Yerel seçim sürecine girildiğini hatırlatan Akgün, “Bu seçimde her türlü sürprizi bekliyoruz. Biz de elimizden geleni yapıp huzur içinde bir seçim geçirmek için çaba göstereceğiz. Bu ülke gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurtarıldı ve en güzel yönetim şekli olan Cumhuriyet kuruldu. Bizlere emanet edilen bu değerleri korumalıyız. Bu uğurda gecesini gündüzüne katan çalışanlardan biriyim. 17 yaşından bu yana belediyecilikle iç içeyim. Hem ülkeye hem de Büyükçekmece’ye hizmet ediyoruz. Eğer elimizi kolumuzu bağlasaydık, kimse Büyükçekmece’ye gelmezdi. Her seçim döneminde adımıza operasyon yapılıyor, karalama kampanyaları başlatılıyor. Ancak biz buna boyun eğmeyiz” şeklinde konuştu.

Operasyonun ayrıntılarını da paylaşan Başkan Akgün, 6 belediye personelinin gözaltına alındığını belirtti ve ekledi, “Bu 6 kişi arasında kalem memuru ve mimar mühendisler de bulunuyor. Geri kalan 16 kişi ise müteahhit ve bakanlık tarafından görevlendirilen yapı teknik elemanlarıdır” dedi.

Akgün, her seçim döneminde belediyeye yönelik benzer operasyonların yapıldığını vurguladı ve “Bu kez savcılık, belediyeden bir inşaat ile ilgili belgeler istedi. Belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğü, istenen belgeleri savcılığa teslim etti. Bundan sonrası bizimle ilgili değil. İddia ne? İnşaatın zemin etüt raporuna uygun olmadığı. Ancak böyle bir şikayet söz konusu değil. Çünkü inşaatı yapan kişi veya firma, bakanlık tarafından yetkilendirilen yapı denetim firması tarafından denetleniyor. Eğer herhangi bir hata yapılırsa belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Ancak böyle bir bildirim de yapılmadı. Dolayısıyla gözaltına alınan belediye personeliyle bu mesele ne ilgisi var? Bu operasyon sadece vatandaşlara gövde gösterisi yapmak ve basına malzeme sağlamak için yapılmış gibi görünüyor” dedi.

Operasyonun belediye personeline yönelik haksız bir şekilde yapıldığını savunan Akgün, “Operasyon ekibi önce belediyeye geliyor ve odaları arıyor. Sonra personeli alarak adliyeye götürüyor. Bu hangi çağda yaşadığımızı gösteriyor. Bu tür olaylar bizi Avrupa Konseyi’nde zor duruma düşürüyor. Bu şekilde yapılan operasyonlar sadece bize ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne toplum gözünde puan kazandırır. Bugünkü operasyonla puanımız yüzde 55’teydi, onu yüzde 57’ye çıkardılar” şeklinde konuştu.

Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal belediyecilik, yatay yapılaşma ve kaçak yapılaşmayla mücadele konularında örnek bir belediye olduğunu söyledi. Ancak bu tür operasyonlarla itibarlarının zedelendiğini belirtti ve “Belediyecilikteki başarımızı gölgelemek isteyenler var. Ancak biz her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman hak, hukuk ve adaletten ayrılmayacağız” diye konuştu.

MHP, Zonguldak’ta beş ilçe adayını duyurdu

Sıradaki haber:

MHP, Zonguldak’ta beş ilçe adayını duyurdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.