h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • BM Genel Sekreteri Guterres: Dünya, siviller öldürülürken sessiz kalıyor

BM Genel Sekreteri Guterres: Dünya, siviller öldürülürken sessiz kalıyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Guterres, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin öldürülmesi, zorla yerinden edilmeleri ve insani yardıma erişimlerinin engellenmesi karşısında dünyanın seyirci kaldığını belirtti. Guterres, Gazze'de insani ateşkesin sağlanması ve İsrailliler ile Filistinliler için iki devletli çözüme dayalı sürdürülebilir barışa yol açacak bir süreç çağrısında bulundu. Ayrıca yapay zekanın küresel eşitsizlikleri artırabileceği uyarısında bulundu. Guterres, küresel güven krizinin de dünya ekonomisini etkilediğini ve jeopolitik bölünmelerin güvensizliği artırdığını vurguladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, dünyanın sivillerin öldürülmesi, sakatlanması, zorla evlerinden çıkarılması ve insani yardıma erişiminin engellenmesi gibi olaylar karşısında sessiz kaldığını belirtti. Guterres, hemen Gazze’de insani ateşkesin sağlanması ve İsrailliler ile Filistinliler için sürdürülebilir bir barışa yol açacak bir süreç çağrısında bulundu. Ayrıca, yapay zekanın eşitsizlikleri artırabileceğine dikkat çekerek, bu teknolojinin adil ve eşitlikçi bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Guterres ayrıca, küresel normların çökmesiyle birlikte güvenin de azaldığını ve jeopolitik gerilimlerin yönetilmesi için küresel yönetişimde derin reformlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Geleceğin Zirvesi’ne atıfta bulunarak, BM’nin uluslararası hukuk temelinde çözümlere odaklandığını ve reformlar yapmaya odaklandığını söyledi.

Huzur Mahallesi’nin imar problemi çözüm yolunda ilerliyor

Sıradaki haber:

Huzur Mahallesi’nin imar problemi çözüm yolunda ilerliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.