h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Biden ve Netanyahu, Uzun Bir Sürenin Ardından İlk Kez Görüşecek

Biden ve Netanyahu, Uzun Bir Sürenin Ardından İlk Kez Görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilk telefon görüşmesinde, Gazze'deki durumu ele aldı. Biden, masum sivillerin korunması gerekliliğine vurgu yaparken, İsrail hükümetinin Gazze'ye un sevkiyatına izin vermesini de memnuniyetle karşıladı. Görüşmede ayrıca, Gazze'de rehin tutulanların serbest bırakılması için çabalara da değinildi. Taraflar, bölgeye deniz yoluyla yardım ulaştırılması konusunda da çalışmalar yürütüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 27 gün sonra gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinde, “masum sivillerin korunma sorumluluğunu” vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir önceki görüşmelerinin ardından 27 gün sonra yeniden bir araya geldi. İki lider arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’ndeki durumun ele alındığı bildirildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, görüşme sırasında Gazze’de halen rehin tutulan tüm kişilerin serbest bırakılması için çabaların da gözden geçirildiği belirtildi. Biden’ın, Netanyahu’ya bölgedeki masum sivilleri koruma sorumluluğunu önemle vurguladığı ifade edildi. Ayrıca, ABD Başkanı’nın İsrail hükümetinin Gazze’ye büyük miktarlarda un sevkiyatına izin vermesinden memnuniyet duyduğu kaydedildi. Kirby, görüşme sırasında bölgeye deniz yoluyla yardım ulaştırma seçenekleri üzerinde de çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Çakın, seçimlere hazır: Görev süresini uzatma kararı veren Başkan Çakın, seçim çalışmalarını başlattı

Sıradaki haber:

Çakın, seçimlere hazır: Görev süresini uzatma kararı veren Başkan Çakın, seçim çalışmalarını başlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.