h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Başkan Demir: “Bütçenin 3 katı borçla aldığımız belediyenin borcu şu anda bütçemizin 3’te 1’i kadar”

Başkan Demir: “Bütçenin 3 katı borçla aldığımız belediyenin borcu şu anda bütçemizin 3’te 1’i kadar”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2019'da bütçenin 3 katı borçla devraldıkları belediyenin borcunun bütçenin 3'te 1'i kadar olduğunu belirtti. Borcun geçmişe göre 9 kat düştüğünü söyleyen Demir, Batı Çevre Yolu'nun yatırım programına alındığını ve bu yıl yapımına başlanacağını duyurdu. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adaylığını kutlayan Demir, gelecek seçimlerde hizmet projeksiyonu yüksek olanın başarılı olacağını ifade etti. Borcun yüzde 30'unun altına düşeceğini belirten Demir, belediyenin yaptığı yatırımları ve proje tamamlamalarını da vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2019 yılında bütçenin 3 katı borçla devraldığımız belediyemizin şu anki borcu bütçenin 3’te 1’i kadar. Borcumuz geçmişe göre 9 kat düştü” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Son Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Başkan Mustafa Demir, toplantıda konuşarak, 1 milyar TL’lik kredi kullanım yetkisini neden aldıklarını, Batı Çevre Yolu’nun yatırım programına alınmasını ve yerel seçimlerde aday olanlar hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesine değinen Başkan Mustafa Demir, adaylığı açıklanan diğer kişileri de kutladı ve hayırlı bir seçim süreci diledi.

Toplantıda ayrıca başkan, belediyenin borç durumu hakkında bilgi verdi. 2019 yılında toplam borç rakamı bütçenin 3 katı olan belediyenin, şu anki borcu ise bütçenin 3’te 1’i kadar. Bu durum, belediyenin borçlarının geçmişe göre 9 kat düştüğünü gösteriyor. Başkan Demir, belediyenin yapılan yatırımlar ve kamulaştırma çalışmalarıyla borcunun daha da azalacağını belirtti.

Ayrıca Başkan Demir, Batı Çevre Yolu’nun yatırım programına alındığını ve bu yıl içinde yapımına başlanacağını müjdeledi.

Toplantıda kabul edilen bir diğer önemli karar ise, 1 milyar TL’lik kredi kullanım talebi oldu. Bu talep, meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeniden Refah Partisi’nin İlke Temelli Duruşu Suat Kılıç Tarafından Vurgulandı

Sıradaki haber:

Yeniden Refah Partisi’nin İlke Temelli Duruşu Suat Kılıç Tarafından Vurgulandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.