h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Başkan Coşkun: “Şehitlerin Ölmesini Engelleme, Annelerin Gözyaşlarını Dindirme”

Başkan Coşkun: “Şehitlerin Ölmesini Engelleme, Annelerin Gözyaşlarını Dindirme”

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Pençe Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı haberinin ardından taziye mesajı yayınladı. Coşkun, terör saldırılarının artmasına ve kınama metinlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, hükümete icraatlarını göstermeleri çağrısında bulundu.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK teröristleriyle yaşanan çatışmada 9 askerimizin şehit olması ve 4 askerimizin yaralanması üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit olduğunu ve 4 askerimizin yaralandığını duyurdu. Hain saldırıda P. Ütğm. Gökhan Delen, P. Uzm. Çvş. Serkan Sayin, P. Uzm. Çvş. Hakan Gün, P. Uzm. Çvş. Ahmet Köroğlu, P. Söz. Er Müslüm Özdemir, P. Söz. Er Kemal Batur, P. Söz. Er Emrullah Gülmez, İs. Söz. Er Murat Atar ve İs. Söz. Er Muhammet Tunahan Evcin şehit düştü.

Bu acı olayın ardından CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun bir açıklama yaparak “Yine bir acı haberi duyduk. 9 vatandaşımızın şehit olduğunu öğrendik ve 4 kişi de yaralandı. Bölgede askerlerimize yönelik saldırılar artıkça devam ediyor. Aralık ayında, 24 saat içinde 12 askerimiz şehit olmuştu. O zamanlar partimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hazırlanan ortak bildiriyi imzalamamıştı. CHP, terörü lanetlemek için kınama metinleriyle bu sorunu çözemeyeceğimizi söylemişti. Genel Başkanımız Özgür Özel ve parti yönetimi haklı çıktı. Bu sorunu kökten çözebilmek için terör örgütünü destekleyenlere karşı mücadele etmek gerekiyor. Artık harekete geçmek gerekiyor. Bu vatanı koruyacak evlatlarımız var. Terörle mücadeleyi sadece bölgede değil, her alanda sürdürmeliyiz. Hükümete sesleniyoruz, söylemlerinizden çok eylemlerinizi görmek istiyoruz. Şehitlerin ölmemesi ve anaların ağlamaması için bir şeyler yapılmalı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, “Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemiyoruz” şeklindeki açıklamalarını yalanladı.

Sıradaki haber:

ABD Başkanı Joe Biden, “Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemiyoruz” şeklindeki açıklamalarını yalanladı.