h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Baltık Ülkeleri, Rusya ve Belarus Sınırına Savunma Sistemi Kuracak

Baltık Ülkeleri, Rusya ve Belarus Sınırına Savunma Sistemi Kuracak

Estonya, Letonya ve Litvanya, Rusya ve Belarus sınırlarına yeni savunma sistemleri inşa etmek için anlaşmaya vardı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte artan güvenlik endişeleri, Baltık ülkelerinin tedbirler almalarını gerektirdi. Estonya Savunma Bakanlığı, bölgedeki askeri tehditlere karşı caydırıcı olabilmek için Rusya ve Belarus sınırlarında savunma sistemleri inşa edileceğini açıkladı. Anlaşmanın imzalanmasının ardından NATO üyesi ülkeler, Baltık Savunma Hattı'nı kurmayı planlıyor.

Estonya, Letonya ve Litvanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından artan güvenlik endişeleri nedeniyle Rusya ve Belarus ile olan sınırlarına yeni savunma sistemleri inşa etme konusunda anlaşmaya vardı.

Baltık ülkeleri, Rusya’nın saldırgan tavrından kaynaklanan güvenlik endişeleriyle karşı karşıya kalmıştır. Estonya, Letonya ve Litvanya bu artan endişeyle birlikte sınırlarını korumak için yeni savunma sistemleri inşa etme konusunda anlaşmaya varmıştır.

Estonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Riga’da gerçekleşen toplantıda üç Baltık ülkesinin bakanlarının, önümüzdeki yıllarda askeri tehditlere karşı caydırıcı olmak için savunma sistemlerinin inşa edilmesi konusunda anlaştığı belirtilmiştir. Açıklamada, bu sistemlerin Rusya ve Belarus sınırlarında kurulacağı vurgulanmış ancak detaylar paylaşılmamıştır. Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur ise, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, sınırda savunma sistemlerine ek olarak ekipman, mühimmat ve insan gücüne de ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir” şeklinde açıklama yapmıştır.

Letonya Savunma Bakanı Andris Spruds, anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “NATO’nun Doğu kanadını savunmak ve düşmanlarımızın hareket özgürlüğünü engellemek adına Baltık Savunma Hattı’nı kuracağız” ifadelerini kullanmıştır.

Tütüncü, Antalya’da muhteşem bir karşılama ile karşılanıyor

Sıradaki haber:

Tütüncü, Antalya’da muhteşem bir karşılama ile karşılanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.