h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Bakan Göktaş, Girişimci Kadınlar İçin Bir Web Sitesi Projesi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı

Bakan Göktaş, Girişimci Kadınlar İçin Bir Web Sitesi Projesi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimciler için bir web sitesi hazırladıklarını söyledi. Bu site, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan tüm bilgileri bir araya topluyor. Göktaş, kadınların işgücüne katılım oranını artırdıklarını belirterek, kadın istihdamı ve işgücüne katılım oranlarının yükseldiğini ifade etti. Ayrıca, Bakanlık olarak kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalar yapıldığını ve bin 12 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek sağlandığını da sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için bir WEB sitesi hazırlıyoruz. Bu WEB sitesi ile kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan tüm bilgileri bir araya topluyoruz” dedi.

Kadın Girişimciliğinde Yeni Ufuklar İstişare Toplantısı’na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da düzenlenen toplantıda, kadınların iş hayatı ve istihdamdaki önemini vurgulayarak, girişimci kadınlara verilecek destekler hakkında konuştu.

Bakan Göktaş, kadınlara sunulan sosyal politikaların insan hakları, eşitlik ve adalet ilkelerinin doğal bir sonucu olduğunu belirtti. Son 20 yılda kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttığına dikkat çeken Göktaş, yükseköğrenime katılan, meslek sahibi olan, istihdam edilen ve iş gücüne katılan kadın oranlarının belirgin şekilde yükseldiğini ifade etti.

“Kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 35,9’a yükselttik” diyen Göktaş, kadınların oluşturduğu katma değerin Türkiye’nin kalkınma sürecine olumlu yönde etki ettiğini söyledi. Bakan Göktaş, “Ülkemizin 12’inci Kalkınma Planı’nda 2028 yılı sonuna kadar kadın işgücüne katılım oranını yüzde 40,1, kadın istihdam oranını ise yüzde 36,2 olarak belirledik. Bu alanda sunduğumuz teşviklerin olumlu gelişmeler sağladığını görüyoruz. 2002 yılında yaklaşık olarak yüzde 27,9 olan kadınların işgücüne katılım oranını 2023 yılında yüzde 35,9’a yükselttik. Aynı dönemde kadın istihdam oranını ise yüzde 25,3’ten yüzde 31,8’e yükselttik” diye konuştu.

Kadınların banka kredisi almanın risklerinden dolayı genellikle kendi birikimleri ya da ailelerinden gelen sınırlı desteklerle yetinmek zorunda kaldığını belirten Göktaş, aile içi rollerin tamamen kadınlara bırakılmasının, girişimcilik konusunda kadın-erkek fırsat eşitliğini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Göktaş, bu durumda kadınların iş-yaşam dengesini sağlamak için aileleri ve girişimcilik hedefleri arasında seçim yapmak zorunda kalabileceğini ifade etti.

Bakanlık olarak kadın girişimciliğini teşvik eden çalışmalarla kadınlara destek olmayı hedeflediklerini belirten Göktaş, sermaye yönetimi ve yatırım araçları gibi konularda Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri düzenlediklerini söyledi. Bu çalışmalarla bugüne kadar 81 ilde 751 bin 356 kişiye ulaştıklarını belirten Göktaş, ayrıca kadın girişimciliğini destekleyen kooperatif faaliyetlerini de desteklediklerini ve bin 12 yeni kadın kooperatifi kurulmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Göktaş, yakın zamanda hayata geçirecekleri iki hedefi olduğunu söyledi. İlk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte bir protokol imzalayacaklarını ve bu protokolle ülkedeki kadın girişimci sayısını ve kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirten Göktaş, diğer hedeflerinin ise girişimci olan ya da olmayı hedefleyen kadınlar için bir web sitesi hazırlamak olduğunu açıkladı. Bu web sitesi üzerinde kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan bilgilere erişim sağlanacağını ifade eden Göktaş, kadın girişimciliğini destekleyen eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda toplayacaklarını belirtti.

Göktaş, girişimcilik ekosistemindeki kadın dayanışmasını güçlendirmeyi, kadınların girişimcilik beceri ve kapasitelerini geliştirmeyi ve Türkiye genelindeki girişimci kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bakan Göktaş tarafından duyurulan yeni projede girişimci kadınlara özel bir web sitesi hazırlanıyor.

Sıradaki haber:

Bakan Göktaş tarafından duyurulan yeni projede girişimci kadınlara özel bir web sitesi hazırlanıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.