h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na karşılık: “Fransız şirketlerine Azerbaycan’dan çıkma çağrısı”

Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na karşılık: “Fransız şirketlerine Azerbaycan’dan çıkma çağrısı”

Azerbaycan hükümeti, Fransız Senatosu'nun yaptırım kararına tepki olarak, siyasi ve ekonomik ilişkilerin durdurulması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan'dan çıkarılması ve Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika'nın bağımsızlığının tanınması için çağrıda bulundu. Fransız Senatosu ise "Ermenistan'a ve Dağlık Karabağ'a yönelik saldırılar" nedeniyle Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasını içeren önergeyi kabul etmişti.

Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, Fransız Senatosu’nun geçtiğimiz günlerde aldığı bir yaptırım kararına tepki olarak, her iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin durdurulması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan’dan çekilmesi ve Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika’nın bağımsızlığının tanınmasını talep eden bir çağrıda bulundu.

Fransız Senatosu’nun Azerbaycan’a yönelik yaptırım çağrısı içeren kararı kabul etmesinin ardından Bakü’den tepki gecikmedi. Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, bu karara ilişkin bir bildiri yayımladı. Bildiri, Fransız Senatosu’nun Ermeni lobisinin etkisi altında hareket eden Fransız yetkililerin kışkırtmasıyla “taraflı ve asılsız” bir karar aldığını belirtti. Bildiri ayrıca, Fransız hükümetine karşı yaptırım uygulama çağrısında bulundu. Bu yaptırımlar arasında, Fransız yetkililerin mal varlıklarının Azerbaycan’da dondurulması, tüm ekonomik ilişkilerin durdurulması, Total gibi Fransız şirketlerinin Azerbaycan’dan çıkarılması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan’ın proje tekliflerine katılımının önlenmesi ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika’nın bağımsızlığını tanıma konusunda adımlar atma talimatı verilmesi gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, Fransız Senatosu, “Ermenistan’a ve Dağlık Karabağ’a yönelik saldırılar” gerekçesiyle Fransız hükümetine Azerbaycan’a yaptırım uygulanmasını içeren bir teklifi 295 oyla onaylamıştı.

Tokat Belediye Başkanı: “Bize ait olan gençlik, bizden sorumlu”

Sıradaki haber:

Tokat Belediye Başkanı: “Bize ait olan gençlik, bizden sorumlu”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.