h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na misilleme: “Tüm Fransız şirketleri Azerbaycan’dan çıkarılsın”

Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na misilleme: “Tüm Fransız şirketleri Azerbaycan’dan çıkarılsın”

Azerbaycan, Fransa Senatosu'nun yaptırım kararına yanıt olarak siyasi ve ekonomik ilişkileri durdurma, Fransız şirketlerinin Azerbaycan'dan çıkarılması ve Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika'nın bağımsızlığının tanınması için çağrıda bulundu. Azerbaycan hükümeti, Azerbaycan'da mal varlıkları olan Fransız yetkililerin dondurulması, tüm ekonomik ilişkilerin durdurulması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan'dan çıkarılması ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın bağımsızlık adımları atması gerektiğini belirtti. Fransız Senatosu ise "Ermenistan'a ve Dağlık Karabağ'a yönelik saldırılar" nedeniyle Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasını içeren önergeyi kabul etti.

Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, Fransız Senatosu’nun, Azerbaycan’a yönelik yaptırım kararı almasının ardından, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin durdurulması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan’dan çıkarılması ve Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika’nın bağımsızlığının tanınması çağrısında bulundu.

Dün, Fransa Senatosu’nun Azerbaycan’a yönelik yaptırımları içeren kararı kabul etmesi üzerine, Bakü’den hemen tepki geldi. Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu, Fransa Senatosu’nun kararıyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, kararın Fransa’da etkin olan Ermeni lobisinin etkisi altındaki yetkililer ve siyasetçiler tarafından “tarafsız olmayan ve asılsız” bir şekilde kabul edildiği belirtildi. Bildiride, Fransa Senatosu’nun kararına karşılık olarak Azerbaycan hükümetine Fransa’ya yaptırım uygulanması çağrısında bulunuldu. Bu yaptırımlar arasında, Fransız yetkililerin Azerbaycan’daki mal varlıklarının dondurulması, Fransız şirketlerinin Azerbaycan’dan çekilmesi, Fransa ile tüm ekonomik ilişkilerin durdurulması ve Azerbaycan devletinin desteklediği projelere Fransız şirketlerinin katılımının engellenmesi yer alıyor. Ayrıca, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan Yeni Kaledonya, Maohi Nui ve Korsika’nın bağımsızlığını tanıma adımları atılması talep edildi.

Bu arada, Fransız Senatosu, “Ermenistan’a ve Dağlık Karabağ’a yönelik saldırılar” nedeniyle Azerbaycan’a yaptırım uygulanması çağrısında bulunan önergeyi dün 295 oyla kabul etmişti.

Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na karşılık: “Fransız şirketlerine Azerbaycan’dan çıkma çağrısı”

Sıradaki haber:

Azerbaycan Meclisi’nden Fransız Senatosu’na karşılık: “Fransız şirketlerine Azerbaycan’dan çıkma çağrısı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.