h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Amasya’da tıp uzmanları ve sağlık personeli İsrail’e karşı protesto yürüyüşü düzenliyor

Amasya’da tıp uzmanları ve sağlık personeli İsrail’e karşı protesto yürüyüşü düzenliyor

Amasya'da hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık suçunu kınamak amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, terör devleti İsrail'in sivilleri öldürmesine ve hastaneleri bombalamasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, insan haklarından bahsedenlerin ve terör devletini destekleyenlerin sessiz kaldığı vurgulandı.

Gazze halkının süren katliama direndiği belirtilen açıklamada, herkesin boykotun en güçlü silah olduğu ve sağlık çalışanları olarak tıp sektöründe boykota devam ettikleri ifade edildi. Ayrıca, başta Filistinliler olmak üzere Doğu Türkistan ve Myanmar'da zulme uğrayan Müslümanlar için dua edildi.

Amasya’da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı, işgali ve insanlık suçunu kınamak amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenledi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, yürüyüş sonrasında Dr. Elif Sakallı tarafından yapılan açıklamalarda bir araya geldi. Sakallı, “Terör devleti İsrail, Filistin topraklarında dünyanın gözü önünde sivilleri öldürmeye, hastaneleri bombalamaya devam ediyor. Bu korkunç olaylar yaşanırken insan haklarından bahsedenlerin, eşitlik, adalet ve hukuk üstünlüğünü vurgulayanların sessiz kaldığını ve hatta terör devletini desteklediğini görüyoruz. Bu yaşananları asla unutmayacağımızı vurgulamak istiyoruz” dedi. Sakallı, Gazze halkının 105 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direndiğine dikkat çekerek, “Eğer masum insanlar can verirken burada rahatımızdan vazgeçmiyorsak, kendi vicdanımızı sorgulamamız gerekiyor. ‘Ne yapabiliriz?’ diye soranlara, en güçlü silahımızın boykot olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuştu. Sağlık çalışanları olarak gıda, giyim ve tıp gibi alanlarda boykota devam ettiklerini ve vicdan sahibi herkesi boykotu kalıcı hale getirmeye çağırdıklarını belirtti. Açıklamanın sonunda, özellikle Filistinliler ve Doğu Türkistan ile Mynmar’da zulme uğrayan Müslümanlar için dua edildi.

İstanbul, Son 5 Yılda İhmalin Pençesinde: Cumhurbaşkanı Erdoğan İfadeleriyle Uyarıyor

Sıradaki haber:

İstanbul, Son 5 Yılda İhmalin Pençesinde: Cumhurbaşkanı Erdoğan İfadeleriyle Uyarıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.