h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Ahmet Cin, AK Parti’nin Pendik Belediye Başkanı adayı olarak yeniden görevlendirildi

Ahmet Cin, AK Parti’nin Pendik Belediye Başkanı adayı olarak yeniden görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Pendik Belediye Başkan adayını açıkladı. Ahmet Cin, beş yıllık dönemde gözle görülür işler yaptıklarını ve yeni hizmetlere odaklanacaklarını belirtti. Pendik'te yapılan yatırımlar arasında Pendik Korusu, Kartal-Pendik Tuzla Alternatif Bağlantı Yolu ve Kavakpınar Masal Parkı bulunuyor. Ahmet Cin, Sakarya doğumlu olup, iş hayatında mali müşavirlik yapmıştır. AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2019'da Pendik Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını duyurdu. Pendik Belediye Başkan Adayı olarak tekrar Ahmet Cin’in seçildiği açıklandı. Ahmet Cin, “Geçtiğimiz 4 buçuk yılda önemli işlere imza attık ve şimdi daha fazla yenilik ve hizmet zamanı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa göre, Ahmet Cin Pendik Belediye Başkanı adayı olarak belirtildi.

Ahmet Cin, adaylık açıklamasının ardından Pendik’te 4 buçuk yıl boyunca gerçekleştirdikleri fiziki ve sosyal yatırımlarla ilgili konuştu. Cin, “Sizlerin desteğiyle 2019 yılında Pendik Belediye Başkanı seçildim. Gözle görülür birçok işe imza attık ve birçok eseri hayata geçirdik. Bu dönemi Pendik’e yakışır hizmetlerle tamamladık. Türkiye Yüzyılı Pendik Belediye Başkanlığı dönemimde başladı. Bu yüzyılın ilk hizmet ve eserler döneminde Pendik Belediye Başkanı olarak tekrar aday oldum. Şimdi yeni işler zamanı. Sizin desteğinizle birlikte Pendik’e daha fazla hizmet ve eser kazandırma zamanı. Yol ve şansımız açık olsun. Birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu.

Ulaşım ve kültür alanında birçok proje hayata geçti

Ahmet Cin döneminde Pendik birçok yatırıma ev sahipliği yaptı. Bu yatırımlar arasında Pendik’in görünümünü değiştiren Pendik Korusu, Pendiklilerin yaşam kalitesini artıran Kartal-Pendik Tuzla Alternatif Bağlantı Yolu ve Aydos Orman Caddesi gibi projeler bulunuyor. Ayrıca çocuklar için Kavakpınar Masal Parkı projesi gerçekleştirildi. Yeşil alanlarda Yeşil Koridor Projesi hayata geçirildi.

Ahmet Cin kimdir?

Ahmet Cin 1966 yılında Sakarya’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Sakarya’da tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu ve Amasya’da askerlik hizmetini yerine getirdi.

Üniversite sonrasında mali müşavir olarak profesyonel iş hayatına başladı. Pendik’te mühendislik plastikleri üretimi ve ihracatı yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

Siyasi kariyerine Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fazilet Partisi’nde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı görevleriyle başladı.

1999 Yerel Seçimleri’nde Fazilet Partisi’nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı dönemde Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte 2012 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

7 yıl boyunca AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ahmet Cin, farklı görevler üstlendi. Çeşitli seçimlerde İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptı.

Ahmet Cin, Pendikspor Kulübü Başkanı ve Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği (PESİAD) Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Cin, 31 Mart 2019’da Pendik Belediye Başkanlığına seçildi.

İstanbul, son beş yılda çeyrek asırlık itibar kaybını yaşadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre

Sıradaki haber:

İstanbul, son beş yılda çeyrek asırlık itibar kaybını yaşadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.