h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD, Rusya’ya yardımların artarak sürmesini istemiyor

ABD, Rusya’ya yardımların artarak sürmesini istemiyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki ilişkinin açık olduğunu ve Rusya'ya yapılan yardımların artarak devam etmesinden endişe duyduklarını belirtti. Ryder, Kuzey Kore'yi istikrar bozucu faaliyetlerden kaçınmaya çağırarak, bölgedeki müttefiklerle yakın istişarelerde bulunacaklarını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise Kuzey Kore'ye diplomasi çağrısını yineledi ve Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah transferlerini BM kararlarının ihlali olarak eleştirdi. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-Hui'nin Rusya'yı ziyaret etmesi, artan savunma iş birliğiyle ilişkilendirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki ilişkinin “açık” olduğunu ve Rusya’ya yapılan Ukrayna’ya yardımların artmasını istemediklerini söyledi. Ryder, Kuzey Kore’nin son hipersonik orta menzilli balistik füze testiyle ilgili olarak da istikrar bozucu faaliyetlerden kaçınmaları çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise Kuzey Kore’yi diplomasiye dönmeye çağırdı ve askeri riskleri yönetme ve Kore Yarımadası’nda kalıcı barışı sağlama yollarını belirlemelerini istedi. Miller, Rusya’nın Kuzey Kore ile silah transferleri yaparak BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini de vurguladı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-Hui’nin Rusya’ya yaptığı ziyaret ise artan savunma iş birliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yeni Yargıtay üyelerine ilişkin HSK kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sıradaki haber:

Yeni Yargıtay üyelerine ilişkin HSK kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.