h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD, İran ile çatışma arayışında olmadığını belirtti

ABD, İran ile çatışma arayışında olmadığını belirtti

ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husilere ait noktalara saldırı düzenledi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, saldırıların nedeninin Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere saldırmasını durdurmak olduğunu belirtti. Kirby, çatışma arayışında olmadıklarını ve olayları tırmandırmak istemediklerini vurguladı. Saldırıların Husiler üzerindeki etkisi ise araştırılıyor. Hasarın ayrıntılarına dair bilgilere ise ilerleyen saatlerde ulaşılacağı düşünülüyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Yemen’de Husilere yönelik yapılan saldırılarla ilgili olarak, “İran’la çatışma peşinde değiliz. Olayları daha da karmaşıklaştırmak istemiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husi noktalarına düzenlediği saldırılardan sonra bölgedeki gerilim artış gösteriyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, yapılan açıklamada, saldırıların amacının Husilerin Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırılarına son vermek olduğunu belirtti ve “İran’la çatışma arayışında değiliz. Olayları daha da karmaşıklaştırmak istemiyoruz. Son günlerde yaşanan olayları daha da büyütmek için bir sebep yok” dedi.

Kirby, yapılan saldırıların Husiler üzerindeki etkilerinin araştırıldığını belirtti ve “Saldırının tüm hedefler üzerindeki etkisini hala araştırıyoruz. Yakın zamanda hasarın ayrıntıları hakkında daha net bilgilere sahip olmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, gazetecilerle bir araya geldi ve gerçekleştirilen toplantıda bilgi paylaşımında bulundu.

Sıradaki haber:

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, gazetecilerle bir araya geldi ve gerçekleştirilen toplantıda bilgi paylaşımında bulundu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.