h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne düzenlediği saldırının ardından IKBY Başbakanı Barzani ile İsviçre'de buluştu. Blinken, saldırının ciddi bir tehdit olduğunu ve bölgenin güvenliği için gerekeni yaptıklarını belirtti. Barzani ise uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Saldırının sonucunda Kürt iş adamı Peşrev Dizeyi ve kızının da aralarında olduğu 4 sivil hayatını kaybetmiş, 6 sivil yaralanmıştı.Haber başlığı: "ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran'ın IKBY'ye düzenlediği saldırının ardından Barzani ile bir araya geldi"Haber özeti: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İran'ın gece saatlerinde IKBY'ye düzenlediği saldırının ardından İsviçre'nin Davos kasabasında bir araya geldi. Blinken saldırıyı ciddi bir tehdit olarak gördüklerini ve bölgenin güvenliği için gerekeni yaptıklarını belirtirken, Barzani uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Saldırı sonucunda 4 sivil hayatını kaybetmiş, 6 sivil yaralanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, IKBY Başbakanı Barzani ile İran saldırısının ardından Davos’ta bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İran’ın gece saatlerinde IKBY’ye saldırı düzenlemesi üzerine İsviçre’nin Davos kasabasında buluştu. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) çerçevesinde gerçekleşen bu görüşmede Blinken, ABD Başkanı Joe Biden’ın IKBY bölgesine yönelik bu saldırıları ciddi bir tehdit olarak değerlendirdiğini ve bölgenin güvenlik ve istikrarının korunması için gereken önlemleri aldıklarını dile getirdi. Blinken, saldırının Irak’ın egemenliği açısından açık bir ihlal olduğunu belirtti ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Öte yandan, Mesrur Barzani uluslararası toplumun bu saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere, ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve DEAŞ karşıtı koalisyon üssü de dahil olmak üzere pek çok bölgeden gece saatlerinde patlama sesleri yükselmişti. Havalimanındaki tüm uçuşlar durdurulurken, ABD Başkonsolosluğundan siren sesleri duyulmuştu. İran Devrim Muhafızları’nın yaptığı açıklamalarda, “İran düşmanlarına ait terör saldırılarına misilleme olarak İran karşıtı terörist ve casuslara ait karargahların” balistik füzelerle vurulduğu bilgisi verilmişti.

Erbil’e yapılan saldırıda füzelerden bazıları evlere ve çevredeki alanlara isabet etmişti. Saldırı sonucunda Kürt iş adamı Peşrev Dizeyi ve kızının da aralarında olduğu 4 sivil hayatını kaybederken, Dizeyi’nin eşi ve 7 yaşındaki oğlu dahil 6 sivil yaralanmıştı. Bu saldırılar, İran’ın Kirman eyaletindeki canlı bomba saldırısı, Rask kentindeki güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve Suriye’de Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Razi Musevi’nin öldürüldüğü saldırıları hatırlatarak açıklanmış ve Suriye’de DEAŞ’a ait hedeflerin, Erbil’de ise İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı olduğu belirtilen karargahın balistik füzelerle hedef alındığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamıkawa’yla önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamıkawa’yla önemli bir görüşme gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.