h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD Başkanı Joe Biden, “Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemiyoruz” şeklindeki açıklamalarını yalanladı.

ABD Başkanı Joe Biden, “Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemiyoruz” şeklindeki açıklamalarını yalanladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'da yapılan seçimlerin ardından "Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemiyoruz" açıklamasını yaptı. Seçimleri kazanan Lai Ching-te'yi kutlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkenin boğazlar arası barış ve istikrarı koruma, farklılıkları barışçıl yollarla çözme konusunda kararlı olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD'nin tek Çin politikasına uygun olarak Tayvan'daki liderlerle ilişki kurmayı amaçladığını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’daki seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Tayvan’ın bağımsızlık taleplerini desteklemediğini belirtti. Seçimleri bağımsızlık yanlısı aday Lai Ching-te’nin kazandığı Tayvan’da, ABD’nin Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemediği bir kez daha teyit edilmiş oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, seçim sonuçlarına göre zafer elde eden Lai Ching-te’yi tebrik etti. Blinken, ABD’nin bölgede barış ve istikrarın korunmasıyla farklılıkların barışçıl yollarla çözülmesi konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Blinken, ABD’nin tek Çin politikası doğrultusunda Tayvan’daki parti liderleriyle olan resmi ilişkileri geliştirmek için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

CHP Lideri Özel, Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmede operasyonların hala devam ettiğini belirtti

Sıradaki haber:

CHP Lideri Özel, Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmede operasyonların hala devam ettiğini belirtti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.