h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABB Başkanı Adayı Altınok, Hüseyin Gazi Cemevi’ni Ziyaret Etti

ABB Başkanı Adayı Altınok, Hüseyin Gazi Cemevi’ni Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Cemevi ve Türbesi'ni ziyaret etti. Altınok, Alevi-Sünni ayrımı olmadığını belirterek, cemevleriyle camilerin bir olduğunu vurguladı. Altınok, cemevinden ayrılırken Hüseyin Öz'e Zülfikar kılıcı hediye etti. 60 kelimeyle özetlenecek haber adı "Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Hüseyin Gazi Cemevi ve Türbesi'ni Ziyaret Etti ve Alevi-Sünni Birlikteliğini Vurguladı" olabilir.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mamak ilçesinde yer alan Hüseyin Gazi Cemevi ve Hüseyin Gazi Türbesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Altınok, “Cami de bizim cemevi de bizim” şeklinde bir açıklama yaptı. Altınok, Alevi-Sünni ayrımı olmadığını ve acıların ortak olduğunu vurgulayarak, insanların aynı değerlere sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca Altınok, göreve geldiği ilk yıl Hünkar Hacı Bektaşi Veli anma programı düzenlediklerini belirtti. Türkiye’nin dört bir yanındaki cemevlerine yardım ettiklerini ve cami ile cemevinin bir olduğunu vurgulayan Altınok, “Hepimiz biriz, özümüz biriz, kardeşiz” dedi.
Ziyaret sırasında Altınok, Hüseyin Öz’e Zülfikar kılıcı hediye etti.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: “İstanbul’un yeniden yükseliş dönemini hep birlikte başaracağız”

Sıradaki haber:

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: “İstanbul’un yeniden yükseliş dönemini hep birlikte başaracağız”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.