h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Kuzey Kore: “Putin, Kuzey Kore’yi ziyaret etmek istiyor”

Kuzey Kore: “Putin, Kuzey Kore’yi ziyaret etmek istiyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'yi ziyaret etmek istediğini açıkladı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui'nin Moskova ziyareti sırasında Putin ile görüştüğü ve Pyongyang'ı ziyaret etme isteğini ilettiği belirtildi. Putin, ayrıca Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'a da teşekkür etti ve Ukrayna savaşında Kuzey Kore'nin desteği için memnuniyetini dile getirdi. Henüz tarih belirlenmemiş olsa da, bu ziyaret Putin'in 20 yıldan fazla bir süredir gerçekleştirdiği ilk Kuzey Kore ziyareti olacak.

Kuzey Kore, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Pyongyang’ı ziyaret etmek istediğini duyurdu. Kuzey Kore medyasının aktardığı bilgilere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui geçtiğimiz hafta Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret etti ve Putin ile bir araya geldi. Putin’in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un daveti üzerine Pyongyang’ı ziyaret etmek istediği belirtildi. Ayrıca Putin, Kuzey Kore’nin Ukrayna savaşında gösterdiği desteği için teşekkür etti ve memnuniyetini dile getirdi. Moskova ve Pyongyang, ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore’nin egemenlik haklarına yönelik provokatif eylemlerinden duydukları endişeyi paylaştı ve bu durumla başa çıkmak için karşılıklı anlaşmalar sağlandı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Putin’in Kim Jong-Un’un davetine olumlu yanıt vererek Kuzey Kore’yi ziyaret etmek istediğini ancak henüz bir tarih belirlenmediğini ifade etti. Eğer bu ziyaret gerçekleşirse, Putin’in en az 20 yıl sonra gerçekleştireceği ilk ziyaret olacak. Putin, göreve Boris Yeltsin’den sonra 1999 sonunda gelmiş ve 2000 Temmuz’unda son olarak Pyongyang’ı ziyaret etmiş, Kim Jong-Un’un babası Kim Jong-Il ile görüşmüştü.

Ünlü İş Adamı Seçer: “İlerideki 5 yıl daha da başarılı olacak”

Sıradaki haber:

Ünlü İş Adamı Seçer: “İlerideki 5 yıl daha da başarılı olacak”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.