h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Meral Akşener: “Bebek katillerinin övüldüğü bir TBMM, ‘Gazi Meclis’ olamaz”

Meral Akşener: “Bebek katillerinin övüldüğü bir TBMM, ‘Gazi Meclis’ olamaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'da yaptığı konuşmada, bebek katillerinin ve namert şebekesinin övüldüğü bir TBMM'nin Gazi Meclis olamayacağını belirtti. Ayrıca Akşener, seçime ittifak kurmadan girmelerinin Türkiye için şart olduğunu vurgulayarak, Kürtlerin maraba olarak görülmesini eleştirdi. Akşener ayrıca emeklilerin ve asgari ücretlilerin daha yüksek maaş alması gerektiğini söyledi. İYİ Parti'nin Samsun'da belediye başkan adaylarını da açıkladığı programda, İmren Nilay Tüfekçi büyükşehir belediye başkan adayı olarak tanıtıldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Samsun’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bebek katillerini övdüğünü ve namertleri onurlandırdığını belirtti. Akşener, “Bu ülkede bebek katillerinin ve namert şebekelerinin övüldüğü bir Meclis, ‘Gazi Meclis’ olamaz. Bu durum, İngiliz himayesi ve Amerikan mandacılığı anlamına gelir” dedi. Ayrıca İYİ Parti lideri, Samsun’da yapılan yerel seçimlere neden ittifak yapmadan girdiklerini açıklarken, CHP, DEM ve Cumhur İttifakı’na eleştirilerde bulundu.

Akşener, konuşmasında, ittifak kurmadan seçimlere girmelerinin Türkiye’ye hizmet etme amacı taşıdığını söyledi. Birçok kişinin “Aday çıkarırsanız AK Parti kazanır” şeklinde düşündüğünü dile getiren Akşener, Samsun’da İmren Nilay’a, İlkadım’da Necati Demirtaş’a oy verilerek AK Parti’nin kazanmasının önüne geçilebileceğini belirtti.

Meral Akşener, Millet İttifakı’nın 2023 genel seçimlerinde başarısız olduğunu ifade etti. Meclis kürsüsünde bebek katilinin övüldüğü bir düzenin “Gazi Meclis” olarak adlandırılamayacağını vurgulayan Akşener, bu durumun İngiliz himayesini ve Amerikan mandacılığını temsil ettiğini söyledi. Ayrıca, Kürtleri maraba olarak gören bir anlayışın karşısında seçim kazanmak için iki büklüm durmanın da manda ve himaye olduğunu ifade etti. İYİ Parti’nin, hak ve doğru yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

Akşener ayrıca, emekli ve asgari ücretin daha yüksek olması gerektiğini söyledi ve en düşük emekli maaşının asgari ücretle aynı olmasını önerdi. Bunun yanı sıra, asgari ücretin sanayiciye düşen kısmının devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi. Akşener, emeklilerin yaşadığı zorluklara da dikkat çekerek, en düşük emekli maaşının kiraları dahi karşılamadığını söyledi.

Programda, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi ve diğer belediye başkan adayları da tanıtıldı. Tüfekçi, Samsun’un sorunlarını çözmeye aday olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalova’dan İstanbul’a Yola Çıktı

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalova’dan İstanbul’a Yola Çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.