h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zonguldak’taki suç örgütü davasında 32 sanıktan 4’ü tahliye edildi

Zonguldak’taki suç örgütü davasında 32 sanıktan 4’ü tahliye edildi

Zonguldak'ta 17'si tutuklu 32 sanığın yer aldığı "suç örgütü" davasında ara karar verildi. Mahkeme, 4 sanığın tahliyesine karar verirken, 12 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşmada yapılan ifadeler ve tanıklıklar arasında tartışmalar yaşandı. Bir tanık, uyuşturucu maddeyi sanıktan değil, yerde bulduğunu iddia etti. Savunma yapan sanık ise suçsuz olduğunu öne sürdü. Mahkeme, E.İ. hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "uyuşturucu madde ticareti" suçlamalarından tutukluluk halinin devamına karar verdi. Diğer sanıkların duruşması ise 29 Şubat'a ertelendi.

Zonguldak’ta 17’si tutuklu 32 sanıklı bir “suç örgütü” davasıyla ilgili ara karar verildi. 4 sanık serbest bırakılırken, 12 sanığın tutukluluk halleri devam etti.

Durum, Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ortaya çıktı. Bazı sanıklar Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Diğer tanıklar ve bazı taraf avukatları dinlenildi. Tanık Z.Y., S.K.’nın yanına gittiğini, bir süre araçta oturduklarını ve ayrıldıktan sonra polisin onu durdurduğunu iddia etti. Z.Y., “Polisler beni durdurduğunda, S.K’den benden çıkan uyuşturucu maddeyi aldım. Arıtma tesisinin yakınında, S.K’nin aracında onunla oturdum. Kullanmak için benden uyuşturucu madde aldım” dedi.

Bunun üzerine S.K., uyuşturucuyu kendisinin vermediğini hatta Z.Y’den aldığını söyledi. Z.Y. ise “Sanık suçtan kurtulmak istiyor” dedi.

Z.Y., üzerinden çıkan metamfetaminin nereden geldiği sorulduğunda, “Yolda folyoya sarılı halde gördüm. Merak ettim ve aldım” şeklinde ifade etti. Heyetin “Her gördüğünü mü alırsın?” şeklindeki sorusuna Z.Y., “Paketlenmesi farklıydı. Akaryakıt istasyonlarının karşısında tırın ön lastik kısmında buldum” yanıtını verdi.

Duruşmada toplam 23 tanık dinlendi. Ara karardan önce E.İ.’nin savunması alındı. E.İ., “Ben örgüt kurmadım. Uyuşturucu ticareti yapmadım. Eğer H.P. ve S.S.’nin elinde uyuşturucu varsa, mahkemeye teslim etmeliler” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti ara kararı açıkladı ve E.İ. hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “uyuşturucu ticareti” suçlamalarıyla tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, E.İ., B.Y., E.K. ve S.K.’yi serbest bırakırken, diğer 12 sanığın tutukluluk hallerini devam ettirdi.

Mahkeme, davayı 29 Şubat tarihine erteledi.

32 sanıklı suç örgütü davasında 4 kişi tahliye edildi

Sıradaki haber:

32 sanıklı suç örgütü davasında 4 kişi tahliye edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.