h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zehra’nın katiline tam ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Zehra’nın katiline tam ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Antalya'da bir inşaat şirketi sahibi kadını, alacak verecek meselesi nedeniyle tabancayla öldürmekten yargılanan sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Muratpaşa ilçesindeki bir inşaat firmasının binasında meydana geldi. Sanık, silahla kadının üzerine kurşun yağdırarak olay yerinden kaçtı. Yaklaşık bir ay sonra yakalanan Yılmaz Fahrioğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Fahrioğlu, Zehra Çatal tarafından dolandırıldığını iddia etti ancak mahkeme, himayesiz ömür boyu hapis cezası verdi.

Antalya’da bir inşaat şirketi sahibi kadının, inşaat firmasının eski ortağı olan bir şahıs tarafından tabancayla 9 el ateş edilerek öldürülmesi olayında sanık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

20 Mart 2023 tarihinde Muratpaşa ilçesinde bulunan Rauf Denktaş Bulvarı üzerindeki bir inşaat firmasına ait binada, Zehra Çatal (40) adında bir kadın ile eski ortağı olduğu öğrenilen Yılmaz Fahrioğlu (42) arasında alacak verecek meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma bir süre devam ettikten sonra Fahrioğlu, yanındaki tabancayı kullanarak kadın ortağının üzerine ateş etti. Silah seslerini duyan çalışanlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Fahrioğlu olay yerinden kaçarken, bir ay sonra Diyarbakır’da yakalanarak tutuklandı. Yılmaz Fahrioğlu hakkında, ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından hazırlanan iddianame, Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Fahrioğlu’nun ağırlaştırılmış ömür boyu ve 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Karar duruşması Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Yılmaz Fahrioğlu, cezaevindeki bulunduğu yerden SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşma salonunda Zehra Çatal’ın yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu. Yılmaz Fahrioğlu, hakim karşısında yaptığı savunmada kendisini dolandırdığını iddia ettiği Zehra Çatal’a yönelik pişmanlık duyduğunu ifade etti ve “Allah katında da pişmanım. Bana küfrettikten sonra şuurumu kaybettim. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yılmaz Fahrioğlu’nu ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma’ suçundan ise 1 yıl hapis cezasına mahkum etti. Fahrioğlu’nun cezasında herhangi bir indirim yapılmadı.

Kamerası cep telefonuna kaydedilen yolcu, otobüs şoförüne yumruk atarak camını patlattı

Sıradaki haber:

Kamerası cep telefonuna kaydedilen yolcu, otobüs şoförüne yumruk atarak camını patlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.