Video Galeri
Yozgat ilinde seyyar tezgahlarda satılan sokak lezzetlerine olan ilgi artıyor. Yöresel tatları sunan lezzet ustaları, lokantalara göre daha ucuz olan sokak lezzetlerinden memnuniyetle tüketiliyor. Kebap ustası Ercüment Geniş, 30 yıldır kebapla uğraştığını ve şu anda Yozgat’ta sokak lezzetlerini vatandaşlara sunduğunu belirtiyor. Fiyatların uygun olması nedeniyle müşteri kitlesini genellikle memurlar ve öğrenciler oluşturuyor. Sokak lezzetlerinin son yıllarda popüler hale geldiğini ifade eden Nuhel Bolat, Yozgat’ta kavurma, köfte, sucuk içi, ciğer ve tavuk sote gibi ürünleri Et ve Süt Kurumu’ndan temin ettiklerini söylüyor. Lokantalara göre daha uygun fiyatlarla hizmet verdiklerini belirten Bolat, kazançlarının yanı sıra müşterilerin memnun kalmasına da önem verdiklerini vurguluyor. Aynı şekilde seyyar satıcı Ömer Bozkurt da Et ve Süt Kurumu’ndan daha uygun fiyatlarla ürün temin ettiklerini ve bunu vatandaşlara aktardıklarını söylüyor. Öğrenci Ahmet Aydoğan ise hesaplı olmaları nedeniyle öğle yemeklerinde seyyar sokak satıcılarını tercih ettiğini belirtiyor.
Sivil polis aracıyla otomobil çarpıştı, 3 kişi yaralandı
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.