h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yaşlı çifti 15 milyon dolandıran şahısları jandarma ekipleri ayak izlerini takip ederek yakaladı: 3 gözaltı

Yaşlı çifti 15 milyon dolandıran şahısları jandarma ekipleri ayak izlerini takip ederek yakaladı: 3 gözaltı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşlı bir çiftçi, kendisini jandarma personeli olarak tanıtan bir dolandırıcı tarafından yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki altınlarını ve para birimlerini çaldı. Dolandırıcının peşine düşen JASAT ekipleri, şahsı ve iki işbirlikçisini yakalamayı başardı. Şahıslar gözaltına alındı ve çalınan altınlar sahibine iade edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaşanan olayda, ağlarına düşürdükleri bir yaşlı çiftçiden yaklaşık 1,5 milyon TL dolandıran şahıs ve iki işbirlikçisi, JASAT ekipleri tarafından yapılan 12 saatlik ayak izi takibi sonucunda ormanlık alanda yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, ilçede yaşayan H.K. isimli yaşlı bir vatandaşın evine gelen ve kendisini jandarma personeli olarak tanıtan bir dolandırıcı, terör örgütü üyelerinin evlerindeki kimlik bilgilerinin çıktığını söyledi. Dolandırıcı, evde bulunan altınları incelemek amacıyla onları almaları gerektiği konusunda H.K.’yi ikna etti. H.K.’nin evinden çalınan değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan altınlar arasında 5 gram altın, 9 adet bilezik, 10 adet tam altın, 15 adet çeyrek altın ve 10 adet Cumhuriyet altını bulunuyordu. Dolandırıcı, altınları alarak kayıplara karıştı. Ancak daha sonra kendisini dolandırdığını anlayan H.K., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve olay yerine JASAT dedektifleri sevk edildi.

JASAT dedektifleri, sürekli olarak iletişimde olduğu ticari taksi şoförünün telefon numarasından, PTS, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, altınları alan dolandırıcının Adana’da yaşadığı belirlendi ve ayrıca A.K. ve P.Ç. isimli iki kişinin de H.K.’yi almak için Tosya’ya geldiği ortaya çıktı. Şüpheli şahısların ayak izlerini takip eden ekipler, 17 kilometrelik bir iz sürecinin ardından şahısları Aşağıkayı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yakaladı. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar, adliyeye sevk edildi ve ele geçirilen altınlar sahibine teslim edildi.

Minibüs, Anadolu Otoyolu’nda kaza yaparak devrildi; 2 kişi yaralandı.

Sıradaki haber:

Minibüs, Anadolu Otoyolu’nda kaza yaparak devrildi; 2 kişi yaralandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.