h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Türkiye’nin Minberi ve Minarelerini 77 Yıldır Göz Kamaştırıyor

Türkiye’nin Minberi ve Minarelerini 77 Yıldır Göz Kamaştırıyor

89 yaşında olan Gaziantep'li Yaşar Kervancıoğlu, dedesinden kalma alemcilik mesleğini 77 yıldır sürdürüyor. Alemleriyle Türkiye'nin ve Gaziantep'in birçok camisinin kubbeleri, minberleri ve minareleri süsleniyor. Kervancıoğlu, alem mesleğine 13 yaşında başladığını belirtiyor ve bu mesleğin paraya değil, gönül işine dayandığını vurguluyor. Alem yapımında teknolojiden faydalandığını söyleyen Kervancıoğlu, alemlerin Türkiye'nin birçok şehrine gönderildiğini ifade ediyor. Alem fiyatları 500 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor ve Kervancıoğlu bu işin maddi kazanç değil, gönül işi olduğunu söylüyor.

Gaziantep’in tek alem ustası olan 89 yaşındaki Yaşar Kervancıoğlu, dededen kalma mesleğini devam ettiriyor. Bakırcılar Çarşısı’ndaki dükkanında çalışan Kervancıoğlu, alemlerini Türkiye’nin ve Gaziantep’in birçok camisinin süslemesinde kullanıyor.

Kervancıoğlu, “Alem mesleğine 13 yaşında başladım. Babam bize 13 kuşak boyunca bu mesleği devretti. Sultanlar ve padişahlar sefere giderken alemle giderlermiş. Bu nedenle alem, cami minaresinin sembolüdür. Ben de 13 yaşında ilk cami minaresi alemimi yaptım. İstenecek boyutta alemler yapıyorum.” dedi.

Alemcilik mesleğinin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Kervancıoğlu, “Bu mesleği sürdürebilmek için para düşünmemelisin. Mesleği öğrenmek için içten gelen bir isteğin olması gerekiyor. Maddi kazanç önemli değildi, önemli olan bir meslek öğrenmendi. Ne yazık ki şimdi insanlar geçimlerini sağlamak için daha kolay işlere yöneliyorlar. Oysa bizim mesleğimiz büyük bir sabır ve tahammül gerektiriyor.” şeklinde konuştu.

Kervancıoğlu, alem yapımında teknolojiden yararlandığını söyleyerek, “Alem yapımının bir kısmı teknoloji ile gerçekleştiriliyor, bu nedenle daha kısa sürede tamamlanıyor.” açıklamasını yaptı.

Alemleri Türkiye’nin dört bir yanına gönderdiklerini belirten Kervancıoğlu, “Özellikle Elazığ, Ankara, İstanbul, Sultanbeyli, Sultangazi, Bursa ve Balıkesir gibi birçok şehre alemlerimizi gönderiyoruz.” dedi.

Alem fiyatları hakkında da bilgi veren Kervancıoğlu, “Fiyatlar 500 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Biz bu işte maddi kazanç elde etmek için değil, gönül işi yapmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaşlı öğrenciler, mezuniyet yerine yüksek lisansı tercih etti: Şaşırtıcı çözüm

Sıradaki haber:

Yaşlı öğrenciler, mezuniyet yerine yüksek lisansı tercih etti: Şaşırtıcı çözüm

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.