h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Türk binalarının durumu gözden geçirildi

Türk binalarının durumu gözden geçirildi

Antalya Valisi Hulusi Şahin'in başkanlığında yapılan bir değerlendirme toplantısında, bimekan adı verilen hizmetlerin vatandaşlara sunulması tartışıldı. Vali Şahin, sokakta yaşayan evsiz vatandaşların devlet tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, onların topluma reintegrasyonunu sağlamak için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. 2019 yılından beri Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapılan protokol ile bimekan vatandaşlara barınma, beslenme ve giyim hizmetleri sunulmaktadır.

Antalya’da Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan bir değerlendirme toplantısında, bimekan adı verilen bir hizmetin vatandaşlara sunulacağı duyuruldu. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çelikkol Tuncer, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.

“Evsiz Vatandaşlara Devlet Olarak Yardım Etmeliyiz”

Antalya’da zorlu hava koşullarında sokakta yaşam mücadelesi veren kişiler için bimekan değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Şahin konuşmasında, vatandaşlar ve turistler tarafından sorun yaratabilecek durumlarla karşılaşıldığına dikkat çekerek, “Bugünün konusu parklarımızda ve sokaklarımızda evsiz yaşayan vatandaşlara devlet olarak yardım elini uzatmaktır. Bu vatandaşlarımızın neden sokakta yaşadıkları üzerine bir çalışma yaparak, sosyal ve psikolojik destek sağlamak başta olmak üzere tüm imkanlarımızı sunmamız gerekiyor. İlgili kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışarak bu süreci yürütmek istiyoruz. Birebir devleti bir organizma gibi düşünebiliriz. Dolayısıyla, tüm unsurlarıyla birlikte bu organizmayı uyum içinde yönetmeliyiz. Hedefimiz tamamen kamu yararına hizmet etmektir.” dedi.

2019 yılından itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanan protokol gereği, bimekan hizmeti evsiz vatandaşlara olumsuz hava koşullarında barınma, beslenme ve giyim desteği sağlamaya devam edeceği belirtildi.

Kemik dolu kamyon, EGO otobüsüne çarpıştı

Sıradaki haber:

Kemik dolu kamyon, EGO otobüsüne çarpıştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.