h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Toprak Kayması Filipinler’de 7 Kişinin Ölümüne, 2 Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu

Toprak Kayması Filipinler’de 7 Kişinin Ölümüne, 2 Kişinin Yaralanmasına Neden Oldu

Filipinler'in Davao de Oro bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Yağışlar ve toprak kayması nedeniyle Monkayo kasabasında bir ev yıkıldı. En az 7 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı ve 5 ila 10 kişi kayboldu. Bölgedeki şiddetli yağışlar köylerin su altında kalmasına neden oldu. Filipinler, tropikal fırtınaların sık vurduğu bir takımada olduğu için toprak kayması ve su baskınlarına sıkça maruz kalıyor.

Davao de Oro Bölgesinde Toprak Kayması: 7 Ölü ve 2 Yaralı

Filipinler’in güneyinde bulunan Davao de Oro bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar, toprak kaymalarına yol açtı. Monkayo kasabasında meydana gelen olayda bir ev yerle bir oldu. Sivil Savunma Ofisi Bölge Müdürü Ednar Dayanghirang, aralarında çocukların da bulunduğu en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin de ağır yaralandığını belirtti. Ayrıca 5 ila 10 kişi de henüz kayıp durumunda. Dayanghirang, uzun süren şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasının yanı sıra birçok köyün de sular altında kaldığına dikkat çekti.

Filipinler, 7 bin 600’den fazla adayı kapsayan ve yılda yaklaşık 20 tropikal fırtınanın vurduğu bir takımadadır. Bu nedenle toprak kaymaları ve su baskınları gibi doğal afetler sık sık meydana gelmektedir. Bu son olay da Filipinler’in bu tür doğal olaylara maruziyetini bir kez daha göstermiştir.

İstanbul’da Ekmek Fiyatları Düşüyor, Mezar Ücretleri İse Ücretsiz Oluyor

Sıradaki haber:

İstanbul’da Ekmek Fiyatları Düşüyor, Mezar Ücretleri İse Ücretsiz Oluyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.