h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Televizyon siparişi verdi, aldığı şey bez oldu!

Televizyon siparişi verdi, aldığı şey bez oldu!

Adana'da bir adam internetten televizyon siparişi verdi ancak kargoda sadece 6 tane bez geldi. Dolandırılmaktan son anda kurtulan adam, parayı göndermeden önce dolandırıcılara oyalama yaptığını belirtti. Dolandırıcı, Facebook üzerinden sattığı televizyonu 2 kilogram ağırlığında olduğunu söyleyerek satmaya çalışmış ancak adam takip numarasıyla sorgulama yapınca dolandırıldığını anlamış. Dolandırılmaktan kurtulan adam, insanların güvenilir olmayan sitelerden ve Whatsapp üzerinden alışveriş yapmamasını tavsiye etti.

Adana’da İnternetten Televizyon Siparişi Veren Adam Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’nde yaşayan Alaaddin Kılıç isimli bir demirci, evindeki bozulan televizyonu için internetten televizyon almayı düşündü. Facebook’ta dolaşırken, hiç kullanılmamış bir 140 ekran televizyonun 6 bin 900 TL’ye satıldığını gördü. Bu teklife dikkatini çeken Kılıç, satıcı olan Mesut Ü. ile WhatsApp üzerinden iletişime geçti.

Güven Kazanıldı

Mesut Ü., televizyonun 2 yıl garantili olduğunu iddia ederek, ürünün kargoya verildikten sonra ödeme talebinde bulundu. Bir gün sonra ürünün kargoya verildiğini belirten Mesut Ü., takip numarasını Kılıç’a iletti ve ödeme yapmasını istedi. Daha önce dolandırılan Kılıç, kargo takip numarasını kontrol ettiğinde, paketin 2 kilogram ağırlığında olduğunu fark etti.

Şok Yaşandı

Alaaddin Kılıç, 140 ekran bir televizyonun 2 kilogramdan daha ağır olacağını düşünerek dolandırıldığını anladı. Mesut Ü.’den sürekli para talep eden kişiye iş yerinden para beklediğini söyleyerek süreci oyaladı. Bir gün sonra kargo Kılıç’ın eline ulaştığında, kutuyu açtığında büyük bir şok yaşadı. Kutunun içinden 6 adet bez çıktı. Hemen Mesut Ü.’ye WhatsApp üzerinden yazan Kılıç, numarasının engellendiğini fark etti.

Son Anda Kurtulan Dolandırılmaktan

Parayı göndermediği için dolandırılmaktan son anda kurtulan Alaaddin Kılıç, “Televizyonum bozulunca internetten yeni bir televizyon siparişi vermek istedim. Bu şahsın Facebook üzerinden satış yaptığını gördüm ve linke tıkladım. WhatsApp üzerinden kendisiyle görüşüp güvenimi kazandı. Daha önce dolandırıldığım için ürünü kargoya verdikten sonra ödeme yapacağımı söyledim. Kargo takip numarasından sorgulama yaptığımda, 2 kilogram ağırlığında olduğunu gördüm. Büyük bir 140 ekran televizyonun 2 kilogram ağırlığında olması mantıksız geldi ve bu yüzden parayı göndermedim. Bu esnada Mesut Ü, sürekli para talep etti. Ben de iş yerinden para alamadığımı bahane ederek süreci oyaladım” dedi.

Son Dakikada Kurtulan Dolandırıcılık Girişimi

Dolandırılma tehlikesinden son dakikada kurtulduğunu söyleyen Kılıç, “Eğer kargo takip numarasını kontrol etmeseydim, parayı gönderip dolandırılacaktım. İnsanlar dikkat etmeli. Güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmamalılar, özellikle de WhatsApp üzerinden yapılan alışverişlere asla güvenmemeliler. Ben televizyon beklerken 6 adet bez geldi. Bu benim için ne işe yarayacak? Eğer parayı gönderseydim çok üzülürdüm” diye konuştu.

Sultanbeyli’deki bir konteynerde çıkan yangın: 3 kişi hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

Sultanbeyli’deki bir konteynerde çıkan yangın: 3 kişi hayatını kaybetti