h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tavuklarını otomobille gezdiren kişi dikkat çekiyor

Tavuklarını otomobille gezdiren kişi dikkat çekiyor

Konya'da bir yumurtacı, tavuklarını eski otomobiliyle gezdirmeye başladı ve yumurtalarının tadının daha kaliteli olduğunu fark etti. Tavuklarıyla her gün gezen yumurtacı, bu fikri sosyal medyaya da yansıtarak büyük beğeni topladı. Ayrıca hedefi organik üretimi yaygınlaştırmak olan yumurtacının tavuklarını gören vatandaşlar da şaşırdıklarını ve lezzetli yumurtaları tercih ettiklerini belirtti.

Konya’da yumurta üretimi yapan bir vatandaş, köylerdeki tavukları topladıktan sonra arabasıyla getirdiği tavukların rahatlığını fark etti. Bunun üzerine, her gün eski otomobiliyle tavuklarını gezdirmeye başladı. Tavuklarının gezintiye çıktığı sırada yumurtalarının kalitesinin arttığını fark eden Mehmet Kasalak, tavuklarını gruplara ayırarak günlük yumurta servisi yapmaya başladı. Bu ilginç olay, Kasalak’ın bir arkadaşı tarafından çekilen video ile sosyal medyada paylaşıldı ve büyük beğeni topladı.

Kasalak, tavuklarıyla her gün gezintiye çıktığını belirterek, köylere giderek tavuk topladığını ve bu sırada hayvanların arabada rahat ve huzurlu olduğunu fark ettiğini söyledi. Bu fikri denediğinde tavukların verimli olduğunu gördüğünü belirten Kasalak, bazı vatandaşların “gezen yumurta” olarak aldığını, kimilerinin de merak edip satın aldığını dile getirdi. Kasalak ayrıca, tavukların ona ayrı bir huzur verdiğini ve hayvanlarla uğraşmayı sevdiğini ifade etti.

Kasalak’ın hedefinin organik ürünleri herkese ulaştırmak olduğunu belirten haberde, tavukların gezdiği yerlerdeki yumurtaların müşterilere verildiği ve ileride daha büyük bir çiftlik kurma planları olduğu da yer aldı. Mehmet Kasalak’tan yumurta alan vatandaşlar da tavukların arabada gezdiğini görünce şaşırdıklarını ve bu yumurtaları sürekli tercih ettiklerini söylediler.

İşte Ümraniye’de metro çalışması sırasında meydana gelen caddede çökme olayının detayları

Sıradaki haber:

İşte Ümraniye’de metro çalışması sırasında meydana gelen caddede çökme olayının detayları

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.