h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tavukları otomobille gezdiren adamın ilginç yöntemleri

Tavukları otomobille gezdiren adamın ilginç yöntemleri

Konya'da bir yumurtacı, tavuklarının rahatlığını fark edip onları eski otomobiliyle gezdirmeye başladı. Tavukların yumurtalarının kalitesinin de arttığını fark eden Mehmet Kasalak, tavukları gruplara ayırarak günlük olarak yumurta servisi yapmaya başladı. Bu ilginç yöntem, sosyal medyada büyük beğeni topladı. Kasalak, tavuklarıyla geçirdiği zamanın ve organik üretimin önemini vurgulayarak, ileride daha büyük bir çiftlik kurmayı hedeflediğini söyledi. Vatandaşlar da tavukların gezdiği araç ve lezzetli yumurtaları nedeniyle sürekli bu yumurtaları tercih ettiklerini ifade ettiler.

Konya’da bir adam, köyden getirdiği tavukların aracında rahat olduğunu fark edince, her gün tavuklarıyla birlikte eski otomobiliyle gezintiye çıkarmaya başladı. Tavukların gezmeleri sırasında yumurtaların kalitesinin arttığını fark eden adam, tavuklarını gruplara ayırıp aracıyla gezdirmeye başladı. Bir arkadaşının videosunu çekip sosyal medyada paylaşmasının ardından büyük ilgi gören bu uygulama, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı.

Tavuklarıyla her gün gezmeye çıkan yumurtacı Mehmet Kasalak, köylere gidip tavukları topladığını ve bunları iş yerine getirirken tavukların aracının içinde huzurlu ve rahat olduğunu fark etti. Bu durumdan hareketle tavuklarını aracıyla kısa mesafelerde gezdirmeye başladı. İlk gezintisinde 8 ila 10 arasında yumurta toplayan Kasalak, tavuklarının rahatlığının güzel olduğunu fark etti. Bunun üzerine günlük olarak tavuklarını gezmeye çıkarırken bunları satışa sunmaya başladı. Bazı vatandaşlar “gezen yumurta” olduğu için tercih ederken bazıları da sadece merak edip alıyor. Bu uygulama Konya’da büyük ilgi görüyor ve herkes memnun.

Kasalak, tavuklarıyla birlikte gezerken köylere gidip yeşillik bir ortam bulduğunda tavukları orada serbest bıraktığını söylüyor. Her gün tavuklarıyla gezmek için hazırlanıyor ve bu sayede maceralarla dolu bir gün geçiriyor. Arabasını gören insanlar korna çalıp, durup hayvanları sevip fotoğrafını çekiyor. Kasalak, hayvanlarla uğraşmayı sevdiğini ve onlarla vakit geçirmenin kendisine ayrı bir huzur verdiğini söylüyor.

Kasalak, hedefinin organik beslenmeyi herkese aşılamak olduğunu belirtiyor. Arabada gezen tavuklarla alabileceği yumurta miktarının sınırlı olduğunu ancak bahçelerinde sürekli dolaşabilen tavuklarından daha fazla yumurta verebildiğini ifade ediyor. Şu anda gücünün buna yettiğini ve bunu başardığını söyleyen Kasalak, ileride daha büyük bir çiftlik kurmayı ve organik üretimi artırmayı hedefliyor. Hanımının bile tavuklara olan ilgisinden dolayı kıskandığını söyleyen Kasalak, hayvanların kendisi için vazgeçilmez olduğunu söylüyor.

Mehmet Kasalak’tan yumurta alan vatandaşlar, tavukların araçta gezmelerine şaşırdıklarını ve yumurtanın lezzetli olduğu için sürekli tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Tavuklarını otomobille gezdiren kişi dikkat çekiyor

Sıradaki haber:

Tavuklarını otomobille gezdiren kişi dikkat çekiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.