h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tavşanlar firar etti, kurtarma ekipleri hızla müdahale etti

Tavşanlar firar etti, kurtarma ekipleri hızla müdahale etti

Ankara'da kimliği belirsiz bir kişi, yol kenarına yaklaşık 20 evcil tavşan bırakarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerini zor durumda bıraktı. Ekipler, tavşanları yakalamak için çaba sarfederken, görgü tanıkları tavşanları bırakan kişiyi kınadı ve tavşanları kabul edecek birini bulmasını istedi.

Ankara’da hala kimliği belirsiz bir kişi, yol kenarına yaklaşık 20 evcil tavşan bıraktı. Bu durum, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir çaba sarf etmesine neden oldu ve ekiplerin yüzü soğuk terlere boğuldu.

Olay, Ankara-Eskişehir yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, kimliği belirsiz bir kişi gece geç saatlerde yol kenarına yaklaşık 20 evcil tavşan bıraktı. Sabahın erken saatlerinde, yolun kenarından geçen sürücüler, tavşanları görünce şaşkınlık içinde kaldı. İhbar üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak tavşanları yakalamak ekipler için büyük zorluklarla karşılaştı. Yol kenarına yerleştirilen yiyecek dolu kafesler bile tavşanların yakalanmasında yetersiz kaldı.

Görgü tanıklarından Ramazan Öner, yaptığı açıklamada, “Bir kişi burada boş bir çiftlik var, oraya tavşanları bırakmış. Sonra da geri alıp buraya salmış. Burada yaklaşık 15-20 tavşan var. Birinin araç tarafından öldürüldüğünü gördüm, cesedi yol kenarında kalmış durumda. Bu hayvanlar acınacak halde dolaşıyor. Siz bakamıyorsanız bile, isteyen birine verebilirsiniz. Bu tavşanlara bakmak isteyen pek çok kişi çıkar. Ben bulsam götürürüm fakat yakalayamadım. Tavşanları bırakan kişi, eğer duyuyor veya görüyorsa, gelip toplasın ve götürsün” dedi.

Kaza sonucu ağır yaralanan çocuk, karşıya geçerken otomobil ile çarpıştı

Sıradaki haber:

Kaza sonucu ağır yaralanan çocuk, karşıya geçerken otomobil ile çarpıştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.