h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Taksi Ücretlerini Karşılamada Zorlanan Yolcu, Kendi Taksisini Çalıştırma Kararı Aldı

Taksi Ücretlerini Karşılamada Zorlanan Yolcu, Kendi Taksisini Çalıştırma Kararı Aldı

Arnavutköy’de yaşayan 24 yaşındaki Nazlı Bülbül, taksi ücretlerinin fazla olmasından şikayet ederek taksi şoförlüğüne başladı. 8 ay önce mesleğe başlayan genç kadın, İstanbul'un yoğun trafiğinde direksiyon sallayarak ekmeğini kazanmaya devam ediyor. Bülbül, azimli ve tutkulu davranışlarıyla diğer kadınlara da örnek oluyor. "Bence kadınlar da bu mesleği yapmalı, herkes ehliyet almalı ve trafiğe çıkmalı" diyor.

Arnavutköy’de yaşayan 24 yaşındaki Nazlı Bülbül, yüksek taksi ücretlerinden şikayetçi olduğu için 8 ay önce taksici oldu. İstanbul trafiğinde direksiyon sallayarak geçimini sağlamaya başlayan genç kadın, taksi şoförü olarak çalışmasına rağmen çevresindeki insanları şaşırtmaya devam ediyor.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Nazlı Bülbül, geçtiğimiz yıl fazla taksi ücretleri ödemesinden dolayı taksi şoförü olmaya karar verdi. İlk başlarda çevresindeki insanlar tarafından yadırganan Bülbül, bir süreliğine ücretsiz olarak taksi durağında çalışarak mesleği öğrendi ve ardından aracını kullanarak para kazanmaya başladı. Aracına binen yolculara hizmet vermekten mutluluk duyan Bülbül, zaman zaman araçtaki sorunları da kendi başına çözüyor. Uzun yıllar araç kullanmayı bilmeyen Bülbül’ün azmi ve tutkusu, diğer kadınlara da ilham kaynağı oluyor.

Nazlı Bülbül, taksi şoförlüğüyle ilgili olarak “Daha önce özel sektörde çalışıyordum ve işe giderken sürekli taksi kullanıyordum. Ancak taksiye ödediğim para artmaya başladı. Ayrıca Arnavutköy’de kadın taksici eksikliği olduğunu fark ettim ve bu açığı kapatmak için bu sektöre girmeye karar verdim. Önceden hiç şoförlük deneyimim yoktu, sadece sürücü kartım vardı ve yıllardır kullanmıyordum. Bu sektörü öğrendikten sonra gerekli evrakları hazırladım ancak araç bulmak biraz zaman aldı. Kadın olduğum için yapamayacağımı düşünenler oldu. Bence kadınlar, erkeklerden daha iyi bu işi yapabilirler. Trafikte birçok zorlukla karşılaşıyorum, ancak müşterilerim arabamın hijyenine, konforlu sürüşe ve güvenilir bir imaja değer verdiği için beni tercih ediyorlar. Diğer taksiciler ise beni kıskanıyorlar ve ‘müşterilerimizi çalıyorsun’ diyorlar. İnsanlar arabamda seyahat ettiklerinde genellikle şaşkınlık içinde ‘gerçekten sen mi sürüyorsun?’ diyorlar. Beni yoran aslında müşterilerim veya diğer taksiciler değil, erkek meslektaşlarım. Şu anda sektörde sadece ben varım, umarım zamanla daha fazla kadın taksi şoförü oluruz. İleride daha fazla araç alıp kadınlara iş imkanı sağlamak istiyorum. İlk başladığımda ücret almadan sektörü öğrendim. Bence herkes ehliyet almalı ve trafiğe çıkmalı” şeklinde konuştu.

Bu ilginç hikaye, Nazlı Bülbül’ün kararlılığını ve kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösteren bir örnektir. Bülbül’ün taksi şoförlüğünde başarılı olması, benzer düşüncelere sahip diğer kadınlara da cesaret verebilir.

Alkollü sürücünün aracı kontrolsüz bir şekilde yuvarlanıp 50 metre uzaklığa savruldu

Sıradaki haber:

Alkollü sürücünün aracı kontrolsüz bir şekilde yuvarlanıp 50 metre uzaklığa savruldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.