h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sünger Fabrikası Yangınında 3 Kişi Hayatını Kaybederken, Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Sünger Fabrikası Yangınında 3 Kişi Hayatını Kaybederken, Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Ankara'da sünger fabrikasında çıkan yangında mağdur olan ailelerin talepleri devam ediyor. Fabrika sahibi Hüseyin Dönmez, mahkemede yaptığı savunmada iş güvenliği önlemlerini aldığını söyledi. Ancak olayda hayatını kaybeden Müge Çetinkaya'nın annesi, önlemlerin alınmasına rağmen neden çocuğunun öldüğünü sorguladı. Müşteki beyanlarına göre şartellerin sürekli attığı ve görevlilerin tekrar çalıştırdığı da ifade edildi. Duruşmada, iş güvenliği uzmanından rapor istenilirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ankara’da bir sünger fabrikasında çıkan yangında muhasebe müdürü Müge Çetinkaya ile 2 Iraklı işçinin hayatını kaybettiği olayın duruşması görüldü. Fabrika sahibi Hüseyin Dönmez mahkemede hakim karşısına çıktı. Dönmez’in, iş yerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldığını iddia ettiği duruşmada, yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi. Ayrıca, süngerlerin iş yerinin önünde tutulduğunu ve her kata yangın söndürme cihazı koyduğunu belirtti. Hayatını kaybeden müdürün annesi ise önlem alındığını iddia ederek, “Neden öldü?” diye sordu. Duruşmada müşteki ve sanığın ifadelerinin ardından savcı, müştekilerin katılma talebini kabul etti ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise iş güvenliği uzmanından rapor isteyerek sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Olayın geçmişine göre, yangın sonucunda üç kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi de yaralanmıştı. Fabrika sahibi Dönmez tutuklanmış ve 22,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Boşanma sonrası eski eşini öldüren kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Sıradaki haber:

Boşanma sonrası eski eşini öldüren kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.