h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sultangazi’deki temel kazısı sonucunda zarar gören iki binanın çalışmaları devam ediyor.

Sultangazi’deki temel kazısı sonucunda zarar gören iki binanın çalışmaları devam ediyor.

Sultangazi'deki bir inşaat temel kazısı sırasında zarar gören ve tahliye edilen iki binadaki çalışmalar devam ediyor. Binada yaşanan kaymanın devam edip etmediğini belirlemek için cihazlarla ölçüm yapılacak ve buna göre mührün sökülüp sökülmeyeceği kararlaştırılacak. Binada oturanlar, deprem korkusuyla binayı terk etmişti. İnşaat firması, oluşan boşluğu doldurmaya çalışırken mahalle sakinleriyle arbede yaşandı. Tahliye sonrası ekipler çalışmalarına devam ediyor. Binada oluşan boşluğun durumu raporla belirlenecek ve mühürün sökülüp sökülmeyeceği bu rapora göre kararlaştırılacak.

Sultangazi’de yaşanan inşaat kazısı sırasında hasar gören ve tahliye edilen 2 binadaki çalışmalar devam ediyor. Kaymaların devam edip etmediğini belirlemek için bir kaç gün boyunca yapılan ölçümlerle bir rapor hazırlanacak ve bu rapora göre binaların durumu değerlendirilip mührün kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek.

Olay, Cumartesi saat 18.30 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 141. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki 5 katlı bina zarar gördü ve bitişikteki diğer binayla arasında çatlaklar ve boşluklar oluştu. Binada yaşayanlar deprem panicisiyle dışarı çıktı ve kepçe operatörüyle bina sakinleri arasında tartışma çıktı ancak vatandaşlar araya girerek durumu sakinleştirdi. Sultangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, hasar gören iki binadaki 11 daireyi tahliye etmişti. İnşaat firmasının beton mikseri getirerek oluşan boşluğu doldurmaya çalıştığı görülürken, inşaat firması yetkilisiyle mahalle sakinleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı ve polis tarafından ayırıldı.

Kontrol çalışmaları devam ediyor

Tahliye çalışmalarının ardından ekipler, olay yerindeki çalışmalarına devam ediyor. Kaymanın devam edip etmediğini belirlemek için bir kaç gün boyunca ölçüm yapılıp rapor hazırlanacak ve bu rapora göre mührün kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek.

Bina sahibi Mürsel Alkan, “Dün akşam değil önceki akşam iftar açıyorduk saat 18.00’da deprem gibi bir şey oldu. Biz kendimizi dışarı zor attık. Baktığımızda bina iki taraftan 10 santim açılmış. Dün üniversiteden gelen ekipler kolonlara baktılar, kolonlarda bir sorun olmadığını söylediler. Ancak çatlaklar ne olacak? ’Belediyenin ve bizim raporumuzu bekleyeceksiniz’ dediler. Şu anda bina ne olacağını bilmiyoruz, acil önlem alınmasını talep ediyoruz” dedi.

İki bina arasında boşluk oluştu

Yaşanan olayın ardından iki bina arasında büyük bir boşluk oluştu ve bina içinden çekilen görüntülerde dışarıyı görmek mümkün oldu.

Erzurum’dan bir kez daha radar sinyalleri yükseldi

Sıradaki haber:

Erzurum’dan bir kez daha radar sinyalleri yükseldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.