h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu, kuryenin ölümüyle ilgili ifade verdi

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu, kuryenin ölümüyle ilgili ifade verdi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu olan Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Fatih'te motosikletli bir kuryeye çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla mahkemeye çıktı. Sanık, kazayı beklemediği için çarptığını söyledi. Mahkeme, sanığın tutuklanma kararını kaldırarak serbest bıraktı. Duruşma 16 Ocak'ta gerçekleşecek. Kazada hayatını kaybeden kuryenin eşi şikayetini geri aldığını belirtti. Sanığın 2-6 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu, Fatih’te motosikletli bir kuryeye çarparak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan Mohammed Hassan Shekh Mohamud, ilk duruşma öncesinde ifade verdi. Mahkeme, sanığın tutukluğunun kaldırılmasına ve serbest bırakılmasına karar verdi.

Olay, 30 Kasım 2023 tarihinde Fatih’te yaşandı. İddiaya göre Mohamud, aracıyla seyir halindeyken motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarptı ve Göçer olay yerinde hayatını kaybetti. Mahkeme sürecinde, sanık Mohamud’un ve avukatının hazır bulunduğu belirtildi.

Mohamud, savunmasında kaza anında aracı kendisinin kullandığını söyleyerek, motosikletin ani bir şekilde durup döndüğünü beklemediği için çarpmayı engelleyemediğini ifade etti.

Mahkeme, ara kararında sanığın tutukluğunun kaldırılmasına ve serbest bırakılmasına karar verdi. Ayrıca, sanığın yurt dışına çıkma yasağının da kaldırılmasına hükmetti. Duruşma, 16 Ocak tarihinde görülecek.

Olayın geçmişi şu şekilde gerçekleşti: 30 Kasım 2023 tarihinde, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Kennedy Caddesi’nde seyir halindeyken, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarptı. Göçer ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından Mohamud, önce ifade verdi ve daha sonra yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulandı. Ancak sanığın 2 Aralık 2023 tarihinde Türkiye’den ayrıldığı tespit edildi.

İddianamede ise Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporuna göre, sanığın asli kusurlu, Göçer’in ise tali derecede kusurlu olduğu belirtilmişti. Müşteki Öznur Göçer’in beyanlarından şikayetçi olduğu ancak daha sonra herhangi bir şikayetinin bulunmadığını ifade ettiği belirtildi.

Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 ila 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talebiyle İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 Ocak’ta başlanacağı öğrenildi.

Şantiyede korkunç yangın: İşçilerin kalacak yer olarak kullandığı konteynerler alevlere teslim oldu, o esnada yaşananlar güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Sıradaki haber:

Şantiyede korkunç yangın: İşçilerin kalacak yer olarak kullandığı konteynerler alevlere teslim oldu, o esnada yaşananlar güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.