h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şoför arayışı sonuçsuz kalan, kendisi direksiyona geçti ve erkekleri kıskandırdı

Şoför arayışı sonuçsuz kalan, kendisi direksiyona geçti ve erkekleri kıskandırdı

Elazığ'da 2 çocuk annesi Sevil Bakır, eşinin başka bir işe girmesinin ardından servis şoförü bulamayınca direksiyon başına geçti. Bakır, hafta içi her sabah öğrencileri okula götürüyor ve onlara anne şefkatiyle yaklaşıyor. Kadın şoför olmanın gururunu taşıyan Bakır, insanların takdirini kazanıyor. Çocuklar da onu seviyor ve daha rahat hissediyor. Bakır, kadınların her şeyi başarabileceğini ifade ediyor.

Elazığ’da eşinin başka bir işe geçmesiyle servis şoförü arayışına giren 2 çocuk annesi Sevil Bakır, durumu çözmek için hiç düşünmeden direksiyon başına geçti. Sevil Bakır, 4 yıldır çocuklarına bir anne şefkatiyle okula servis yaparak görevini başarıyla sürdürüyor.

Elazığ’da yaşayan Sevil Bakır, uzun süre eşinin servisinde rehberlik yapmıştı. Ancak eşi belediye işine girdikten sonra aracını kullanacak şoför bulamamıştı. Bunun üzerine Sevil Bakır ehliyetini yükseltti ve kendi servisini yönetmeye başladı. Hafta içi her sabah çocukları okula ulaştırmak için çaba harcayan Bakır, öğrencilerini kendi çocukları gibi sevgiyle karşılıyor ve okullarına güvenli bir şekilde ulaştırıyor. Kadın şoförlerin sayısının az olduğu bir sektörde başarılı bir şekilde görev yapan Bakır, hem insanların hem de öğrencilerin takdirini kazanıyor. “Anne olduğum için çocuklara daha merhametli ve dikkatli yaklaşıyorum” diyen Bakır, deprem döneminde kendi çocuğunu okuldan almaktan vazgeçip öğrencilerini güvende tutmayı tercih ettiğini belirtti. Bakır, kadınların her şeyi başarabileceğine inandığını da vurguladı.

Sevil Bakır, 10 yıl boyunca eşinin servisinde rehberlik yapmış olduğunu anlatarak, pandemi döneminde eşinin belediyede şoför olarak işe başlamasıyla birlikte şoför arayışına girdiklerini söyledi. Ancak servisçi sayısının kısıtlı olduğu için çoğu şoförün teklifi kabul etmediğini belirten Bakır, ehliyetinin bulunması nedeniyle bu göreve talip olduğunu ifade etti. Diğer servisçi arkadaşları tarafından desteklenen Bakır, hiç zorlanmadan işini sürdürdüğünü dile getirdi. Elde ettiği güzel geri dönüşlerin kendisini motive ettiğini söyleyen Bakır, anne olmanın çocuklara daha merhametli yaklaşmak anlamına geldiğini ve bu nedenle işini daha özenli bir şekilde yapmaya çalıştığını aktardı. Bakır ailesinin tüm üyelerinin şoför olduğunu ifade ederek, ailecek bu mesleği benimsemekten hiç zorlanmadığını belirtti.

Sevil Bakır, kadınların istedikleri her şeyi başarabileceklerine inandığını vurgulayarak, sorunlarla hemen pratik bir şekilde başa çıkmaya çalıştığını söyledi. Mesleği gereği herhangi bir zorluk olsa bile işine devam etmek zorunda olduğunu ifade eden Bakır, hasta olsa bile görevi yerine getirmek zorunda olduğunu söyledi. Kendi çocuğu hasta olsa bile öğrencilerini güvende tutmak için öncelik verdiğini anlatan Bakır, mesleğinin fedakarlık gerektirdiğini belirtti. Kadınların her şeyi başarabileceğini savunan Bakır, ev, iş ve çocuklarıyla ilgilenmenin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenciler de Sevil Bakır’ı sevgiyle karşıladıklarını belirterek, genellikle servisçilerin erkek olduğunu ancak Bakır’ın bir kadın şoför olarak kendileriyle daha güvenli ve keyifli bir yolculuk yaptığını ifade etti. Öğrenciler, Bakır’ın anne şefkatiyle yaklaşıp müzik açarak onlarla eğlendiğini ve onu çok sevdiklerini dile getirdi.

MİT, Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyeti yürüttüğü tespit edilen terör örgütü PKK/KCK mensubu Hasan Seburi’yi, Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Sıradaki haber:

MİT, Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyeti yürüttüğü tespit edilen terör örgütü PKK/KCK mensubu Hasan Seburi’yi, Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.