h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • SGK uzmanı, emeklilik sözleriyle para toplayan dolandırıcı tutuklandı

SGK uzmanı, emeklilik sözleriyle para toplayan dolandırıcı tutuklandı

Denizli'nin Buldan ilçesinde, EYT işlemlerinde kolaylık vaadinde bulunan bir SGK uzmanı, mağdurlardan para aldığı iddiasıyla tutuklandı. Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma sonucunda uzmanın görev yeri değiştirilerek tutuklanmasıyla, ilçede yaşayan birçok kişiye 10 milyon TL'nin üzerinde para topladığı ortaya çıktı. Bazı mağdurların paralarını geri ödediği belirtiliyor.

Denizli’nin Buldan ilçesinde, EYT (Erken Emeklilik Hakkı) işlemlerinde kolaylık sağlama vaadiyle mağdurlardan para aldığı iddia edilen bir SGK uzmanı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürlüğü’ne bağlı Buldan Sosyal Güvenlik Merkezi’nde çalışan bir SGK uzmanı olan E.A., EYT’den emekli olmak isteyen kişilerden işlemlerde kolaylık sağlama vaadiyle para aldığı iddia edildi.

Şikayetler üzerine E.A. hakkında adli ve idari soruşturmalar başlatıldı ve müfettişler tarafından Buldan Sosyal Güvenlik Merkezi’nde inceleme yapıldı. Mağdur olduğunu iddia eden kişilerin şikayeti üzerine E.A., Güney İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek ifade verdi.

E.A., kendisine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Görevimin başındayım” dedi. Ancak, şikayetlerin artmasının ardından E.A. gözaltına alındı. Devam eden idari soruşturma çerçevesinde görev yeri değiştirilen E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E.A.’nın özellikle Buldan’a bağlı Alandız ve Kaşıkcı Mahalleleri başta olmak üzere Buldan ve Güney ilçelerinde yaşayan birçok kişiden 10 milyon TL’nin üzerinde para topladığı, bazı mağdurlara ise paralarını fazlasıyla geri iade ettiği iddia edildi.

Narkotik polisleri kamyoneti kovalamada yakaladı: İçinde 7 kilo 400 gram esrar bulunuyordu!

Sıradaki haber:

Narkotik polisleri kamyoneti kovalamada yakaladı: İçinde 7 kilo 400 gram esrar bulunuyordu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.