h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Servis aracıyla gerçekleşen kazada hayatını kaybedenler için yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Servis aracıyla gerçekleşen kazada hayatını kaybedenler için yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen servis kazasında 1 kadın ve 4 öğrenci hayatını kaybetti, 17 öğrenci ise yaralandı. Tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edilen duruşmada, kazadan önce yapılan denetlemede emniyet kemeri sorusuna evet yanıtı verilmiş, ancak Adli Tıp Kurumu raporunda serviste emniyet kemeri olmadığı belirtilmişti. Sürücünün kanında ise uyuşturucu maddeler ve ağrı kesici bulunmuştu. Mahkeme heyeti, aracın denetlenen evraklarını incelemek ve tanık ifadelerini almak için ek süre talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Gebze’de meydana gelen servis kazasında bir kadın ve 4 öğrenci hayatını kaybetti, 17 öğrenci ise yaralandı. Kazayla ilgili tutuklu olan 7 sanığın yargılanması devam ediyor. Duruşmada, kazadan 22 gün önce yapılan bir denetlemede serviste her öğrenci için emniyet kemeri bulunduğu belirtilmesine rağmen kaza sonrası yapılan raporda, servis aracının emniyet kemerinin olmadığı ifade edilmişti.

Gebze’nin Yavuz Selim Mahallesi’nde 9 Kasım 2021 tarihinde meydana gelen kazada, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan bir servis midibüsü yayaya çarptıktan sonra takla atarak dere yatağına uçmuştu. Kazada, bir yayaya ek olarak 4 öğrenci hayatını kaybederken, 20 kişi yaralanmıştı.

Kazayla ilgili yapılan soruşturmada, sürücü Mehmet Ö.’nün kanında uyuşturucu madde çıkmıştı. Mahkeme tarafından oluşturulan bir heyet, sürücünün uyarıcı maddeler etkisi altında araç kullanamayacağı sonucuna varmıştı.

Kazaya karışan sürücü Mehmet Ö. ile araç sahiplerinden İ.A. ve C.A., okul servis firması sahiplerinden C.Ö. ve H.Ö. ile firmaların servis sorumlusu S.D. ve okul müdürü Z.A.Y. hakkında dava açılmıştı. Yapılan Adli Tıp Kurumu raporunda, servis aracında emniyet kemeri olmadığı tespit edilmişti.

Davanın duruşması devam ederken, mağdurların aileleri ve avukatları, hâlâ şikayetçi olduklarını ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Heyet, kazadan önce aracın denetimini yapanların ifadelerinin alınmasına ve aracın muayene evraklarının istenmesine karar verdi. Ayrıca heyet, sanık Mehmet Ö.’nün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin uyuşturucu madde kullanmasının kazaya doğrudan etkisi olmadığını iddia ederek, fren sistemindeki bir arıza nedeniyle kazanın meydana geldiğini ileri sürdü.

Son olarak, heyet adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Turuncu meyveler taşıyan kamyon alev aldı!

Sıradaki haber:

Turuncu meyveler taşıyan kamyon alev aldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.