h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şemdinli’de kar nedeniyle çöken ahırda 7 küçükbaş hayvan telef oldu

Şemdinli’de kar nedeniyle çöken ahırda 7 küçükbaş hayvan telef oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç köyünde yaşanan bir olayda, kar yağışı nedeniyle M. Rehim Dündar'a ait ahır çöktü ve içeride bulunan 7 küçükbaş hayvan telef oldu. Bazı büyükbaş hayvanlar ise yaralandı. Köylüler enkaz altında kalan hayvanları kurtardı. Olayın ardından Dündar, geçim kaynağı olan 7 koyununu kaybettiğini söyledi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç köyünde, kardan dolayı çöken ahırda 7 küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi.

Bozyamaç köyünde yaşanan olaya göre, hayvancılıkla uğraşan M. Rehim Dündar’a ait olan ahır, ağırlığını kaldıramayarak çöktü. Bu acı olay sonucunda 7 küçükbaş hayvan hayatını kaybederken, bazı büyükbaş hayvanlar da yaralandı. Köy sakinleri, enkaz altında kalan hayvanları kurtarmak için seferber oldu.

Olayın mağduru M. Rehim Dündar ise, “Bu 7 koyun benim tek geçim kaynağımdı” şeklinde açıklama yaptı.

Şemdinli’nin Bozyamaç köyünde yaşanan bu üzücü olay, hayvan sahiplerini derinden etkiledi. Yetkililer ise benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Sürücüler, hayati önem taşıyan 2 saniyelik takip mesafesine dikkat!

Sıradaki haber:

Sürücüler, hayati önem taşıyan 2 saniyelik takip mesafesine dikkat!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.